Comunitat Universitària
Comunitat Universitària
Una estudiant amb mascareta en un passadís de la UVic

S'actualitzen les mesures sobre la covid-19 

21.10.2021
Share

L’última resolució sobre les mesures de la covid-19 publicada al DOGC el passat divendres dia 15 d’octubre ha comportat diferents canvis en la gestió de la pandèmia a la UVic. 

En primer lloc,  les activitats docents universitàries, les pràctiques i avaluacions ja poden ser presencials amb el 100% de l'aforament autoritzat. Tot i això, es mantenen les mesures de protecció subjectes al Pla sectorial aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT. 

D'altra banda, l’aforament de les sales d’actes també passa a ser del 100% tot i que es destaca la importància d’evitar aglomeracions i encreuaments, mentre que els UCoworking o espais de treball compartit mantenen l’aforament indicat en l’anterior resolució, ja que no es tracta d’activitats teòriques docents i presencials. 

En segon lloc, s'ha obert l’accés pel carrer Miramarges, 3 i es reforçarà la senyalització que obliga dur mascareta dins les instal·lacions i també el personal qeu controla els accessos. 

En tercer lloc, el PDI que ho desitgi podrà sol·licitar una mascareta FFP2 per a ús de les classes docents. Es poden recollir a les recepcions de Miramarges, Torre dels Frares, Teknós, Can Muntanyola i Roca Umbert. Les mascaretes lliurades es registraran a través de l’aplicatiu Gestió covid-19 i, la persona que l’hagi rebuda ho haurà de confirmar posteriorment. 

Mesusar la qualitat de l'aire

Finalment, des de l'Àrea d'Infraestructures i Serveis Centrals s'engega un projecte per controlar la qualitat de l’aire amb els mesuradors de CO2 que es faran arribar a les secretaries de les facultats. Aquest projecte s’ha iniciat amb la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes  i posteriorment s’estendrà a la resta de facultats. El personal que desitgi mesurar el nivell de CO2 d’un espai, el podrà demanar a la seva secretaria. Es tracta d’un projecte en el marc de Benestar i Sostenibilitat, que permetrà avaluar la qualitat de l’aire dels espais tancats, per tal que siguin més saludables i sostenibles (evitant ventilar si no és necessari). Cal destacar que el nivell de CO2 no mesura la presència del SARS-CoV-2 a l’ambient, sinó que indica si la qualitat de l’aire és més o menys bona. 

 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns