Recerca
Recerca
Sandra Ezquerra a la xerrada al Palau Macaya. Foto: Ajuntament de Barcelona

Sandra Ezquerra parla de les cures i l’impacte de gènere en la crisi de la covid-19 amb motiu del 8M

11.03.2021
Share

La directora de la Càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures de la UVic-UCC, Sandra Ezquerra, ha participat aquesta setmana en diversos actes relacionats amb la commemoració del 8M, Dia Internacional de les Dones, en els quals ha parlat de la crisi de les cures i de l’impacte de gènere que ha tingut i està tenint la covid-19.

El dimecres 10 de març Ezquerra va participar a la taula rodona “Cures en temps de crisi”, en la qual es va abordar la importància de les cures des del punt de vista polític, econòmic i social i les maneres de fer polítiques públiques que n’assegurin la importància. L’acte, que va tenir lloc al Palau Macaya de Barcelona, moderat per la filòsofa i investigadora de la UB, Clara Serra, va comptar amb la participació d’Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, i Rafaela Pimentel, treballadora de la llar i activista per al reconeixement de drets de les feines de cures.

A la jornada institucional “L’impacte de gènere en la crisi de la covid-19” d’avui dijous, organitzada per la Diputació de Barcelona, Ezquerra ha estat una de les convidades a la taula rodona titulada “Revisant discriminacions per seguir reclamant drets a l'entorn de la igualtat”. També van prendre-hi part Lluïsa Moret, presidenta delegada de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona, i Fina Rubio, presidenta de la Fundació SURT i de l’associació Pro-Habitatge. Aquesta jornada, que s’ha fet en format virtual, s’ha focalitzat en l’impacte de gènere de l’actual crisi socioeconòmica i sanitària, que interpel·la les administracions públiques a adaptar-se urgentment a la nova situació. Situar els drets de les dones al centre de les polítiques públiques, tenint en compte que s’han accentuat les desigualtats de gènere presents a tots els àmbits de la vida, ha estat una de les reivindicacions de l’acte.

En el marc el 8M, la directora de la Càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures de la UVic-UCC avui a les 6 de la tarda també fa una xerrada via Zoom sobre "La crisi de les cures i el seu impacte en temps de pandèmia", organitzada per la regidoria d'Igualtat de l’Ajuntament de Valls, IMDL Vallsgenera i Antena del Coneixement de la URV.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns