Skip to main content

Recerca

Sandra Ezquerra durant la seva ponència a les jornades

Sandra Ezquerra participa en les jornades sobre Cures en la Comunitat

Share
Recerca

La Diputació de Barcelona va organitzar les jornades Cures en la Comunitat: innovació i transformació des de les polítiques locals en comunitat que es van desenvolupar els dies 25 i 26 d’abril. Durant les jornades es van oferir espais de coneixement, reflexió i debat entorn de les polítiques locals de cures des de diferents perspectives, amb les quals es pretén enfortir els serveis locals de cures, així com promoure la innovació, el reconeixement i la corresponsabilitat d’aquestes. 

Sandra Ezquerra, directora de la Càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures i coordinadora del grup de recerca Societats, Polítiques i Comunitats Inclusives (SoPCI), va participar el 26 d’abril en la taula de debat "Ciutats i pobles cuidadors" amb la ponència "Municipis cuidadors per a la sostenibilitat de la vida". Ezquerra va abordar el potencial de les propostes dels diferents corrents històrics dels feminismes, per construir eixos d’actuació que permetin als diferents municipis tenir un marc orientatiu per avançar cap a línies d’actuació, dins de les seves competències, per constituir municipis que posin les cures al centre de la vida socioeconòmica.  

L’esdeveniment va comptar amb ponències i taules rodones on es van presentar algunes reflexions, recerques, experiències i bones pràctiques, amb una mirada de gènere i interseccional. Alguns dels aspectes a tractar van ser la millora i innovació en serveis i recursos de proximitat, com l’ajuda domiciliària, les tecnologies d’atenció a la llar, l’adaptació funcional dels habitatges i l’assistència personal; l’atenció integrada i l’enfortiment de la cooperació publicocomunitària en el marc de les cures al llarg de la vida; el reconeixement i els recursos per a persones cuidadores, i finalment, l’avançament cap a municipis cuidadors que situïn les cures com un eix de l’acció municipal, clau per a sostenibilitat de la vida i la cohesió social. 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns