Skip to main content

Recerca

Sergio Ponsá recull el premi Innovació i Talent en el marc dels premis Osonenc de l’any 2019

Sergio Ponsá recull el premi Innovació i Talent en el marc dels guardons Osonenc de l’any 2019

25.11.2020
Share
Recerca

El director del Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC, Sergio Ponsá, va recollir  dimarts el Premi Innovació i Talent, atorgat per primera vegada per la Cambra de Comerç d’Osona dins el marc dels premis Osonenc de l’any, que escullen els lectors d’El 9 Nou. A la gala d’entrega, que enguany va ser en un programa especial en directe des dels estudis d’El 9 TV, Ponsá es va mostrar satisfet, i va agrair el premi destacant que és un guardó compartit amb tots els companys i companyes del CT BETA. Ponsá va afirmar que “per tots nosaltres és un reconeixement a la feina feta, i que evidencia que a nivell de territori podem tenir l’impacte que busquem en el teixit productiu d’osona”.

Sergio Ponsá va començar la seva trajectòria al CT BETA el 2014 amb un equip reduït de quatre persones i un pressupost de 200.000 euros. Actualment, sota la seva direcció, el centre tecnològic ha aconseguit captar el talent i congrega quaranta-set persones i un pressupost de més de 2 milions d’euros. Per al director, l’èxit recau en haver creat trajectòries professionals atractives, per evitar una diàspora del talent, i perquè “com millor treballes, més et coneixen i més finançament reps”. El CT BETA actualment participa en deu projectes internacionals, dels quals en lidera quatre. Des del 2014, el centre tecnològic de la UVic-UCC ha pres partit en més de 60 projectes amb empreses del territori que han tingut un impacte directe sobre Osona i Catalunya en el sector ambiental i agroalimentari. A més, el CT BETA ha aconseguit, al llarg dels anys, captar més de 7 milions d’euros de finançament extern per a la recerca.

El premi Osonenc de l’any 2019 se’l va endur Manel Molera, antic cuiner del restaurant Torres Petit, que ha participat durant anys en diferents iniciatives solidàries, com en diferents edicions de la Vetllada de Cuina Solidària, i ha tingut una implicació directa amb el menjador social El Tupí. Les altres dues finalistes van ser la gimnasta Pia Arumí i l’exdirectora del Centre de Normalització Lingüística d’Osona Dolors Solà. El Premi Promesa, atorgat pel Consell Comarcal d’Osona, es va concedir al jove pianista Joan Espuny, que aquest mateix dimarts feia 18 anys, i el premi Èxits Internacionals d’Esportistes d’Osona, del Consell Esportiu d’Osona, es va lliurar a la genet de Sant Pere de Torelló Paula Muntalà.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns