Skip to main content

Comunitat Universitària

Orquestra Inclusiva de la UVic
Orquestra Inclusiva de la UVic
Jordi Savall durant la visita que va fer a l'Orquestra Inclusiva el juny de 2021

S’estrena el documental sobre l’Orquestra Inclusiva de la UVic

10.02.2022
Share

El pròxim dimecres 16 de febrer, a les 19 h, tindrà lloc a l’espai ETC de Vic la presentació del documental de llarga durada Visca el dimecres. Una altra cara de la música, sobre l’Orquestra Inclusiva de la UVic. La presentació comptarà amb la presència del músic i director Jordi Savall, a més del rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños. 

El llargmetratge es basa en la història de l’execució d’una sola peça, des del moment que l’Orquestra Inclusiva de la UVic comença a assajar-la fins que arriba l’hora del concert. La peça escollida és La Passarella dell’Adio, de Nino Rota, que forma part de la banda sonora original de la pel·lícula de Fellini Otto e mezzo.

El director del documental és Miquel Pérez, expert en cinema i exprofessor de la FETEP de la UVic-UCC, que n'ha portat a terme la gravació, amb la col.laboració del professor del Departament de Didàctica de les Arts i les Ciències, Arnau Vernis.

El documental reflecteix el procés de gestació dels materials i dels assajos, des del principi fins al concert final, alternant entrevistes als músics, al director Lluís Solé i a l’ajudant de direcció, Mercè Carrera, i inclou moments de les vides d’alguns dels integrants de l’orquestra. També compta amb la participació del divulgador musical de Catalunya Música, Joan Vives, i de Jordi Savall, que va presenciar un dels assajos de l’orquestra, el juny passat. 


Un projecte únic, obert a tothom 

L’Orquestra Inclusiva de la UVic fa 10 anys que apropa la música instrumental a qualsevol persona que ho vulgui sense necessitat de tenir coneixements musicals previs, sigui de dins o de fora la universitat. És un projecte obert a la ciutadania, cooperatiu, multidisciplinari i transgeneracional, que practica els valors de la solidaritat, l’esforç i el compromís. Va començar amb trenta persones i ara ja arriba a la cinquantena. Entre les seves files hi ha estudiants, personal d’administració i serveis, professorat, investigadors, persones jubilades, persones amb diversitat funcional i, fins i tot, infants. 

“Som conscients que l’Orquestra Inclusiva és un fenomen força únic en el món i aquest documental ens servirà de carta de presentació quan la presentem en congressos i fòrums internacionals”, diu Lluís Solé, mentre admet que li agradaria “que també servís per animar a altres col·lectius a tirar endavant projectes veritablement inclusius com aquest”.

Un cop vist el documental, hi haurà un cinefòrum, en el qual participarà el director, Miquel Pérez; la directora del Departament de Didàctica de les Arts i les Ciències de la FETEP de la UVic, Laia Solé, i el director de l’Orquestra, Lluís Solé.

L'entrada és gratuïta fent reserva prèvia a etcvic.cat. Aquest acte forma part de la programació de l'Ateneu de Vic, una iniciativa promoguda des de la Universitat, l'Ajuntament i el Casino de Vic.

 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns