Skip to main content

Recerca

Llorenç Soldevila

S’obre un verkami per completar la col·lecció Geografia Literària dels Països Catalans

17.05.2021
Share
Recerca

Amb l’objectiu de completar la col·lecció de llibres iniciada el 2010, Geografia Literària dels Països catalans, el seu autor i exprofessor de la FETCH i la FEC, Llorenç Soldevila, ha obert una campanya de micromeceneatge a Verkami que ha de servir per editar i publicar el darrer volum titulat Universos Literaris. Vuitanta-dues semblances.

Aquest volum, que tindrà més de 500 pàgines, és la culminació de tota l'obra a la qual Soldevila ha dedicat més 20 anys d'investigació i recopilació de dades i imatges.

En els 11 volums anteriors, va comptar amb el suport de diferents institucions dels Països Catalans. "Aquest, però, és un volum que no pot interpel·lar directament a cap institució territorial i, per tant, està orfe de finançament", afirma Soldevila.

La literatura com a manera de conèixer el territori

La col·lecció “Geografia literària” posa a disposició del públic lector una àmplia antologia de paisatges i textos vinculats al territori. S’hi recullen poemes, narracions, cartes, notes de dietari, escenes teatrals, cançons i breus cròniques periodístiques o de gènere assagístic. La fesomia del país, la història, les tradicions i els monuments hi apareixen interpretats pels grans escriptors, sempre acompanyats del testimoni fotogràfic. Els textos ajuden a copsar el país, però també el territori pot ajudar a entendre l’obra d’alguns escriptors.

Totes les persones que participin a la campanya rebran una recompensa que anirà en funció de la quantitat invertida en el projecte.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns