Skip to main content

Té la paraula

M. Dolors Crous: “L’Executive MBA de la UVic dota els directius i les directives de totes les eines i els coneixements necessaris per fer un pas endavant en les seves organitzacions”

23.06.2022
Share

M. Dolors Crous Casals és la coordinadora de l’Executive Master in Business Administration de la UVic, que es començarà a impartir el curs 2022-2023. Postgrau en Coaching Personal i Executiu per la UPF, llicenciada en Ciències Econòmiques – Administració i Direcció d’Empreses per la UB, i formada en Lideratge d’Equips i Disruptive Management per ESADE, així com en el Programa de Mindset Digital per IESE Business School, va ser sòcia fundadora i directora durant vint anys de l’empresa Infocentre Formació i Estudis. Actualment, és consultora en creació d’equips d’alt rendiment, coaching per a directius d’empreses de diferents sectors i professora associada a la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic-UCC. 

Quines característiques té l’Executive MBA que no trobem en un MBA?

La denominació Executive dins dels estudis d’MBA o Master in Business Administration diferencia pel que fa al col·lectiu al qual va adreçat. L’Executive MBA (EMBA) es dirigeix a professionals amb experiència executiva en el món laboral, com ara directors, gerents i caps de diferents àrees dins l’empresa.

En general, un programa Executive és més tècnic i complex, atès que s’hi requereixen coneixements respecte a l’organització de l’empresa en tots els nivells. 

A quin públic s’adreça aquest màster? 

Sobre la base del que hem comentat abans, el programa EMBA s’adreça a persones directives i emprenedores amb més de 6 anys d’experiència, que vulguin iniciar un camí de creixement personal i de realització professional. 

Es tracta que els participants siguin de perfils professionals provinents de diferents àrees funcionals i d’empreses amb activitats molt variades, que enriqueixen el conjunt del màster, aportant el valor de la seva experiència. Respecte al perfil acadèmic, actualment, els participants provenen d’enginyeries i estudis tècnics, administració i direcció d’empreses, ciències socials i jurídiques, així com, en menor mesura, de salut.

Cal que tinguin una experiència professional prèvia en l’àmbit de la direcció d’empreses?

Els perfils seleccionats venen de les diferents àrees funcionals de l’empresa, administració i finances, direcció general, operacions i màrqueting, entre d’altres. Hi desenvolupen tasques de responsabilitat i han de vetllar per l’assoliment dels objectius de l’empresa. 

Quins objectius persegueix aquesta formació i quines experteses potenciarà en les persones que el cursin?

L’objectiu general que perseguim és formar directius capaços de “liderar el canvi”. És a dir, l’EMBA permetrà amplificar les capacitats directives dels participants, de manera que siguin capaços d’adaptar-se a un món en canvi constant, pel que fa als reptes de l’entorn, per exemple, i aprofitar al màxim la hiperdigitalització a les empreses. També prepara professionals capacitats per generar una alta rendibilitat econòmica i de valor, que puguin dur a terme la transformació de les seves organitzacions cap a un creixement sostenible.

L’EMBA també busca que els directius sàpiguen potenciar i desenvolupar el talent a les seves organitzacions. Per tant, és molt important que puguin reconèixer quines són les habilitats i fortaleses dels seus col·laboradors i, en conseqüència, quines són les posicions on la seva rendibilitat i benestar seran majors. Amb aquesta fórmula d’organització del talent, aconseguiran: d’una banda, els objectius empresarials i, al mateix temps, la consecució dels objectius professionals del personal, amb la corresponent millora de  la seva motivació i implicació. Tot això, treballant en un entorn de treball, intercultural, multigeneneracional i híbrid. 

Finalment, tot aquest procés d’aprenentatge permetrà a la persona directiva créixer en l’àmbit personal i professionalment, també. En l’àmbit personal, guanyarà en autoconeixement i autolideratge, és a dir, esbrinarà quins  són els seus objectius personals i professionals, i valorarà la millor ruta per tal d’assolir-los. Aquest fet li generarà confiança en ella mateixa i augmentarà les seves capacitats en el lideratge d’equips d’alt rendiment. El programa de l’EMBA inclou un programa de coaching executiu personalitzat per tal d’acompanyar els participants en tot aquest procés de creixement. I, evidentment, els aportarà creixement empresarial i major eficiència, atesa l’alta aplicabilitat de tots els continguts apresos en el dia a dia. 

El màster es pot cursar en modalitat semipresencial o en línia. Quines diferències es poden trobar entre ambdues modalitats?

El màster es pot realitzar en les dues modalitats, tant en format semipresencial,  que anomenem Upgrade, com en format online. La diferència entre ambdós formats és bàsicament que l’Upgrade inclou sessions presencials, en què els participants realitzaran activitats més vivencials, com ara construcció d’equips (team building) i activitats de treball en xarxa (networking).

Es tracta, doncs, de poder donar l’oportunitat de participar en l’Executive MBA a tots aquells executius que necessiten aquest tipus de formació, independentment de la seva ubicació geogràfica.  

Com pot afavorir un màster d’aquesta tipologia el teixit empresarial d’Osona?

Osona, com la resta de Catalunya, està formada principalment per petites i mitjanes empreses, en què els directius tenen un gran repte: saber gestionar totes les àrees de l’empresa a partir d’un enfocament empresarial global. 

Per dir-ho d’una altra manera,  han de ser moltes vegades els creadors de les estratègies d’empresa des de l’inici del producte o servei, passant per cadascuna de les diferents etapes d’organització, producció, comunicació, rendibilitat... fins a vetllar per la bona marxa de la política de postvenda en l’organització. Tot això en un entorn VUCA, és a dir: volàtil, incert, complex i ambigu. 

L’Executive MBA de la UVic dota els nostres directius i directives de totes les eines i els coneixements necessaris per fer un pas endavant en les seves organitzacions, tot aconseguint el creixement sostenible dels participants i les organitzacions que representen.  

 

 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns