Skip to main content

Comunitat Universitària

Pistes d'atletisme

Torelló se suma al projecte Talent Esportiu Osona, que comptarà amb 17 esportistes d’alt nivell en la seva tercera edició

21.10.2020
Share
Comunitat Universitària

Per tercer any consecutiu, un grup de 17 esportistes d’alt nivell participaran en el projecte Talent Esportiu Osona, que impulsa la UVic–UCC a través del Centre d’Estudis d’Esport i Activitat Física (CEEAF) i que financen els ajuntaments participants. Enguany, a més de la ja usual participació de clubs de Vic i Centelles i de tres estudiants de la UVic-UCC, s’hi suma la participació de dos esportistes de Torelló. Talent Esportiu Osona és un projecte de transferència de coneixement que té per objectiu reforçar l’activitat dels clubs i entitats esportives de la comarca, millorar la condició física i prevenir les lesions dels seus esportistes amb eines i mètodes de treball que els joves no tenen a l’abast als seus clubs.

Deu participants d’aquesta tercera edició provenen de clubs vigatans: dos del Club Gimnàstic Osona, dos del Club Bàsquet Femení Osona, dos més del Girbau Vic TT, un de la Unió Ciclista de Vic, un del Club Patí Vic, un del Club Natació Vic-ETB i un del Club Bàsquet Vic. Centelles, que hi participa per segon any consecutiu, ho farà amb dos nedadors del Club Natació Centelles. Per part seva, Torelló s’iniciarà al projecte amb un participant del Club Natació Torelló i un altre del Centre Excursionista Torelló. Per últim, els tres estudiants de la UVic-UCC provenen del Club Patí Voltregà, del Club Fasttriarlon de Barcelona i del club d’atletisme Joves Atletes de Berga.

Els disset esportistes, que han estat seleccionats d’entre 27 sol·licituds, faran cada setmana dues sessions d’entrenament de 45 minuts a càrrec de professionals de la UVic-UCC, amb l’objectiu de millorar la condició física i prevenir lesions. Talent Esportiu Osona vol fer-se present, progressivament, a més municipis de la comarca.
 
Consolidació territorial en progrés
Aquesta tercera edició arrenca amb la voluntat de consolidar l’assessorament que reben els esportistes en forma de tallers i de reforçar els protocols preventius de lesions segons les necessitat de cada esportista. Aquests són alguns dels objectius prioritaris del TEO que, segons Jordi Merino, tècnic del projecte i professor de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes, “aquest any també oferirà conferències amb convidats de renom en el camp de l’entrenament esportiu. Alhora, es tindrà molt present reforçar la millora del control de la càrrega i la fatiga dels esportistes al llarg de la setmana”. L’edició d’enguany estarà marcada per les restriccions i mesures de seguretat causades per la pandèmia de la covid-19: “Les sessions que realitzen els esportistes s’han adaptat per poder seguir amb el projecte al llarg de tot el curs 2020-2021”, diu Merino.

En relació a la incorporació de Torelló al projecte, Merino afirma que “és un una gran notícia per a les seves entitats esportives”. En total es van presentar quatre candidatures per a dues places, fet que “confirma l’encert de l’Ajuntament de voler fer créixer i progressar els esportistes del seu municipi”. Per la seva part, Javier Peña, director del CEEAF, es mostra satisfet amb la incorporació de nous municipis al projecte per què això “ens indica que estem en la bona línia de treball i que els ajuntaments i les entitats esportives valoren que els oferim un servei que fins ara no tenien cobert”. El TEO pretén, des dels seus inicis i en paraules de Peña, “transferir el coneixement de què disposa el CEEAF i la UVic-UCC a la població del territori en el terreny esportiu”.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns