Skip to main content

Recerca

Imprimint en 3D

Un projecte de la UVic i l’Ajuntament de Calldetenes crearà una empresa social per acompanyar joves vulnerables en els reptes de la inserció laboral

17.11.2022
Share
Recerca

El projecte E-Green Social Design (EGSD) de la UVic-UCC i l’Ajuntament de Calldetenes ha rebut una ajuda de la convocatòria Acció Rural 2022, de l’Obra Social “la Caixa”, que promou projectes que millorin les condicions de vida i generin oportunitats per a persones vulnerables, en municipis de menys de 10.000 habitants. E-Green Social Design prepararà joves sense competències ocupacionals o amb problemes de salut mental per afrontar els reptes de la inserció laboral, en l’entorn de l’economia 4.0. o la quarta revolució industrial, basat en les innovacions tecnològiques.

“Apareixen nous llocs de treball, però també en desapareixeran milers, fet que suposa un gran repte per a la inserció laboral juvenil, i encara més per a aquelles persones amb problemes de salut mental”, explica Salvador Simó, que coordina el projecte en el qual també participa Nèstor Aparicio. Ambdós són membres del grup de recerca SaMIS i professors del grau en Teràpia Ocupacional. “Al mateix temps, com a societat hem de confrontar dificultats com la necessitat de crear riquesa als territoris o una greu crisi climàtica”, afegeix Simó.

En aquest context, E-Green Social Design crearà una empresa social que convertirà materials reciclats en mobiliari d’interiorisme i de paisatgisme, utilitzant impressores 3D. “Es pretén garantir el benestar i la inclusió social de les persones que hi participin, així com treballar vers la sostenibilitat en un projecte que s’alinea amb els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides, que pren consciència de l’escalfament global i que crea riquesa humana, ecològica i social al territori”, explica Simó.

Durant el primer any, el projecte formarà vuit joves a Calldetenes. El pilot s’intensificarà posteriorment, i pretén prendre una dimensió internacional a través de l’Euromediterranean Economist Association i la Brain Capital Alliance a partir del 2024. El projecte està obert a nous socis tecnològics o econòmics.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns