Skip to main content

Comunitat Universitària

Jornada sobre Joves Emprenedores

Una jornada a la UVic-UCC visualitzarà experiències emprenedores de dones joves en diferents entorns empresarials

17.11.2022
Share
Comunitat Universitària

Amb l’objectiu de compartir experiències al voltant de l’emprenedoria realitzada per dones i conèixer l’evolució de projectes ja existents, des de la idea inicial fins a l’actual, el pròxim 23 de novembre (de 10 a 14 h), la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya acollirà la Jornada Joves Emprenedores. La Revolució de les Dones. L’acte, gratuït, l’organitzen conjuntament aquesta Universitat, a través del Vicerectorat d’Ordenació Acadèmica en col·laboració amb la Unitat d’Emprenedoria, ACCIÓ i els Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament d’Empresa i Treball. L’activitat s’adreça, especialment, a persones emprenedores o dinamitzadores de projectes empresarials, així com a empreses amb inquietud innovadora.  

La jornada Joves Emprenedores. La Revolució de les Dones s’estructurarà en dues parts: una ponència i diàleg, per una banda, i un conjunt de taules simultànies sobre experiències emprenedores, de l'altra. En la primera part, Diana Ballart Cerdán, CEO i cofundadora de The Smart Lollipop, parlarà de “Lideratge femení, tecnologia i innovació: la combinació perfecta” (10.20 h). A continuació, es donarà pas a un diàleg a partir de la pregunta “La comunitat universitària, un espai generador d’iniciatives emprenedores de joves estudiants?” (10.50 h). Hi participaran Elisenda Tarrats Pons, directora de la Unitat d’Emprenedoria de la UVic-UCC i professora de la Facultat d’Empresa i Comunicació i de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar d’aquesta Universitat, i Anna Comas Rabell, CEO i cofundadora de MIN Organics, projecte que va impulsar en el context dels seus estudis de Biotecnologia a la UVic-UCC. 

Sis taules simultànies

La segona part de la jornada (11.40 h) s’estructurarà en sis taules simultànies, en què, en grups reduïts i en format tertúlia, es compartiran experiències d’èxit de dones emprenedores del territori que treballen en sectors diversos i que actualment es troben en estadis empresarials diferents. Les taules estaran conduïdes per representants de la Xarxa Emprèn de la Catalunya central.

En el transcurs de les taules compartiran les seves visions Andrea Carandell Vallduriola, directora del Grup Benito Novatilu, que parlarà d’innovació i trajectòria empresarial; Eugènia Vila Vilaró, directora d’E. Vila Projects & Supplies SL, la taula de la qual es titularà “L’enginyeria de la llum”; Maria Costa Ferrer, confundadora de L’Escairador, empresa dedicada a l’elaboració de farines sense gluten, que centrarà la seva intervenció en la idea de “com professionalitzar una afició”; Pilar Clotet Bonsfills, cofundadora del Molí de Bonsfills, un negoci de cria i venda de pollastres ecològics, que posarà el focus en el “Territori de Masies, l’impuls de les dones al territori”; Sónsoles Letang Jiménez de Anta, cofundadora de La Corona Residència Equina, que parlarà sobre “Una idea empresarial basada en la confiança”, i Sandra Quílez, fundadora de l’empresa d’artesania de la pell Nquart Leather, que oferirà la presentació “Emprenedora guardiana de la història”. Una posada en comú de totes les experiències tancarà aquesta part de la jornada.

Taules d’inauguració i de cloenda
La jornada arrencarà a les 10 del matí, amb una benvinguda a càrrec d’Àngels Pinyana Garriga, vicerectora d’Ordenació Acadèmica de la UVic-UCC; Mar Binimelis Adell, directora de la Unitat d’Igualtat de la UVic-UCC; M. Teresa Clotet Masana, directora dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament d’Empresa i Treball, i Montserrat Pineda Lorenzo, secretària de Feminismes del Departament d’Igualtat i Feminismes. 

La cloenda (13.45 h) anirà a càrrec de Lluís Juncà Pujol, director general d’Innovació i Emprenedoria del Departament d’Empresa i Treball; de Montserrat Barniol Carcasona, delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, i de Ramon Reig Bolaño, adjunt a la vicerectora d'Ordenació Acadèmica de la UVic-UCC. Tot l’acte, el conduirà Maria Forga Marte, periodista i professora de Periodisme i Comunicació Audiovisual a la UVic-UCC.

Les persones interessades a assistir a la jornada cal que omplin el formulari d’inscripció i triïn la taula en què volen participar. Les places són limitades.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns