Skip to main content

Comunitat Universitària

Webinar "Desafiaments fonamentals en el món d'avui i del demà"

Yayo Herrero, Gemma Galdon, Félix Ovejero, Xavier Vidal-Foch i David Casassas, al nou cicle de webinars Fòrum Economia i Societat de la FEC

10.02.2021
Share

La Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC) oferirà, entre els mesos de febrer i març, el segon cicle de webinars en el marc del programa “Fòrums FEC”. El cicle de conferències en línia, organitzat pel professor Rafa Madariaga, porta per títol “Cinc desafiaments fonamentals en el món d’avui i de demà”, i pretén reflexionar sobre els reptes socioeconòmics que hagin quedat en un segon terme durant la pandèmia. Les sessions, de periodicitat setmanal, es portaran a terme a través de la plataforma Zoom a les sis de la tarda, i comptaran amb la col·laboració d’El 9 Nou. Segons Madariaga, aquest cicle enfocarà “aquells reptes o desafiaments a què, més enllà de la urgència de la pandèmia del coronavirus, s’enfronta la nostra societat i que poden haver quedat desatesos”.

Per aquest cicle, l'organització ha seleccionat cinc temes que configuren alguns dels problemes més importants de la humanitat. En primer lloc, el tema analitzat serà la crisi ecològica. La professora de la UNED, antropòloga, enginyera, activista ecofeminista i experta en l’anàlisi de la crisi ecològica, Yayo Herrero, parlarà sobre com cal transformar el sistema capitalista per encarar el col·lapse ecològic, en la primera conferència del 23 de febrer. Una setmana després, el 2 de març, l’experta en l’impacte social, legal i ètic de la tecnologia i especialment en les qüestions de la vigilància i el control, Gemma Galdon, parlarà sobre com es poden regular les activitats de les grans corporacions tecnològiques per limitar el seu poder i recuperar el control de la informació.

Sobre l’auge del populisme, la xenofòbia o el racisme, que han posat en dubte el nostre model de democràcia representativa i ens plantegen una deriva cap a la democràcia il·liberal, en parlarà el professor d’Ètica i Economia a la Universitat de Barcelona, escriptor i articulista, Félix Ovejero. Aquest ponent analitzarà, la tarda el 10 de març, les patologies de la democràcia, i explorarà algunes propostes plantejades per evitar la degeneració de les institucions centrals de l’organització política. A continuació, el 16 de març, serà el torn del periodista Xavier Vidal-Folch, un dels analistes més lúcids sobre els debats europeus, que reflexionarà sobre el futur d’Europa. En aquest sentit, el professor Madariaga afirma que en aquesta fase del desenvolupament, “la presència i la interacció dels grans blocs econòmics, com els Estats Units, la Xina i Europa, és definitòria de com afrontar reptes de futur”, explica l’organitzador del cicle.

El cicle el tancarà David Casassas, membre de la xarxa internacional per a la renda bàsica i professor de la UB, que analitzarà la vigència i els arguments de les propostes que avalen formes d’ingrés bàsic per a la ciutadania com a forma per de lluitar contra la desigualtat. La seva conferència serà el 23 de març, quan es posarà el punt i final a la segona edició del cicle Economia i Societat de la FEC.

Tota la informació sobre el cicle, així com l'enllaç d'inscipció, es pot consultar al web de la Facultat d'Empresa i Comunicació.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns