Skip to main content
apunt vell

Pilar Godayol publica 'Germanes de Shakespeare'

07.11.2019
Share

«Imaginem-nos que Shakespeare hagués tingut una germana de molt talent, que s’anomenés Judith.» Així comença el fil argumental que Virginia Woolf va fer servir al famós assaig Una cambra pròpia i així obre el seu darrer llibre Pilar Godayol. En la comparació de Woolf, Judith, atrapada en el frenesí de la poeta que porta dins seu i obligada a callar, acaba matant-se. A Germanes de Shakespeare, Godayol retrata la vida i l’obra de vint escriptores que van aconseguir trencar el silenci.

Germanes de Shakespeare, publicat inicialment el 2004 i amb molt bona acollida, inclou en aquesta segona edició un pròleg de l’escriptora Jenn Díaz, que participarà en la presentació que es farà divendres a la llibreria L’Espolsada, de les Franqueses del Vallès. La  insistència de la llibretera de L’Espolsada, entre altres, va ser un dels motius que van animar Pilar Godayol i l’editora Montse Ayats a tornar a posar en circulació aquesta obra que havia quedat descatalogada. El títol s’afegeix a la col·lecció Capsa de Pandora d’Eumo Editorial.

En un relat que entrelliga biografia i literatura, Godayol va desvelant les vides i l’escriptura d’Akhmàtova, Arendt, Beauvoir, Dinesen, Mansfield, Plath, entre altres, i també les catalanes Bertrana i Capmany. Com diu Jenn Díaz al pròleg, és una manera de continuar “allargant el fil que ens uneix”.

Pilar Godayol és assagista i professora de la UVic-UCC, on coordina el grup de recerca Grup d’Estudis de Gènere: Traducció, Literatura, Història i Comunicació (GETLIHC). Ha publicat articles i llibres sobre estudis biogràfics femenins, gènere i traducció i gènere i censura.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns