Skip to main content

Té la paraula

Ona Sadurní

Ona Sadurní: "A l'hora de buscar feina, cal ser proactiu i no esperar que les coses passin"

21.09.2023
Share

L'Ona Sadurní és llicenciada en Traducció i Interpretació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a més d'haver cursat el cicle formatiu de grau superior en Integració Social a l’IES Antoni Pous i Argila. Va entrar a treballar a la UVic el gener de 2016 i com a responsable del Servei d'Orientació Laboral, ubicat al Servei de Carreres Professionals, ajuda estudiants i exestudiants a orientar el seu futur laboral.

De quina manera el Servei d'Orientació Laboral de la UVic ajuda els estudiants i alumni a preparar-se per a la seva carrera professional? 

Des del Servei d’Orientació Laboral proporcionem recursos per tal d’afavorir la inserció laboral dels estudiants o reconduir la situació professional dels alumni que ho desitgin. Oferim sessions d’orientació professional individualitzades per a la millora de l’ocupabilitat, formació en grup o cicles d’orientació laboral. A més, des del Servei ens ocupem del Portal d’Ocupació de la UVic, el projecte de Talent UVic i les beques Sí-Sí. Aquest contacte permanent amb empreses i institucions permet aproximar el talent dels nostres estudiants i alumni al mercat laboral.  

Quines són les consultes més freqüents que rep el vostre servei i com les abordeu?

El més habitual és la revisió del currículum i l’elaboració de cartes de presentació, tant per al nostre país com per a l’estranger. També els assessorem sobre altres eines i canals per fer servir per a la cerca de feina, o els ajudem a preparar una entrevista de feina, entre d’altres serveis.

Sovint s'esmenta la importància de les soft skills en el mercat laboral actual. Podries explicar-nos com ajudeu els estudiants a desenvolupar aquestes habilitats i per què són tan rellevants? 

Les soft skills són importants perquè s’adquireixen i es desenvolupen al llarg de tota la vida. A més, són transferibles a altres contextos i, en més o menys mesura, serveixen per portar a terme moltes ocupacions diferents. Són competències transversals en la majoria d’ocupacions, però poden ser especialment rellevants per a alguna ocupació concreta. Aquestes competències es poden obtenir, per exemple, fent estades a l’estranger, fent de monitors d’esplai, practicant esports de competició...  

Al llarg dels anys, els estudiants aniran omplint la motxilla de competències. Nosaltres els podem acompanyar per fer un exercici d’autoconeixement, perquè siguin conscients del seu capital competencial. D’aquesta manera, es pot buscar l’encaix entre el seu perfil i les competències requerides per a l’ocupació desitjada. 

Quins consells dones als joves que estan buscant feina o fent els seus primers passos en la seva carrera professional?

Buscar feina és una feinada! Per això, durant el procés de cerca de feina cal dissenyar un pla, organitzar-se i fer un seguiment de les autocandidatures que has dut a terme o de les ofertes a les quals t’has inscrit. És a dir, per no perdre’s, cal portar un control i liderar el procés. A més, cal ser proactiu i no esperar que les coses passin... La proactivitat i l’actitud positiva marca la diferència.
 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns