Skip to main content

Recerca

Cartell de la II Jornada entre centres sanitaris i universitaris a la Catalunya central

Berga acollirà la segona Jornada Intercentres de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC

20.10.2022
Share

La Facultat de Medicina de la UVic-UCC i Salut Catalunya Central-Hospital de Berga organitzen la segona edició de la Jornada entre centres sanitaris i universitaris de la Catalunya central. L’objectiu és crear un punt de trobada i intercanvi de coneixements i d’experiències entorn de l’àmbit assistencial, sanitari, investigador i docent.

Aquest curs, la Facultat de Medicina arriba a la graduació de la primera promoció, una fita que s'aconseguirà per la implicació dels centres assistencials des del moment de la creació dels estudis de medicina. Després de l’experiència de la 1a jornada, que es va fer l'any passat a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, en què van participar una vuitantena d’estudiants, professors, col·laboradors docents, directius de la UVic-UCC i de centres assistencials, arriba la segona edició, amb la ciutat de Berga com a amfitriona. La sessió tindrà lloc el divendres 18 de novembre, de 9 del matí a 4 de la tarda, a la Sala Casino del Teatre Municipal de Berga.

La II Jornada entre centres sanitaris i universitaris de la Catalunya central inclourà tres taules de debat, on s’analitzarà el pla d’estudis, valorant els avantatges i inconvenients d’un model integrat; el rol dels metges col·laboradors docents, i el desplegament de l’Institut de Recerca i d'Innovació en Ciències de la Vida i de la Salut a la Catalunya Central (IRIS-CC).

Programa de la jornada

La benvinguda anirà a càrrec de l’alcalde de Berga, Iván Sánchez, i del degà de la Facultat de Medicina, Ramon Pujol, acompanyats d'Anna Forcada, gerenta de Salut Catalunya Central-Hospital de Berga; Manel Jovells, director general de Fundació Althaia; Sara Manjón, gerenta del Consorci Hospitalari de Vic, i Marina Geli, directora general Fundació d'Estudis Superiors en Ciències de la Salut.  

En la primera taula, “L'aprenentatge integrat de la medicina. Avantatges i inconvenients”, hi participaran Jordi Casademont, cap de Servei de Medicina Interna i coordinador de la Unitat Docent de Sant Pau (UAB), i Francesc Cardellach, exdegà de la Facultat de Medicina de la UB, i serà moderada per Ramon Pujol, degà de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC.

En la segona taula es tractarà el rol dels metges col·laboradors docents a la Facultat de Medicina, i hi participaran Anna Albó, geriatra de l’Hospital de la Santa Creu de Vic; Joan Armengol, metge d’Atenció Primària de l'ICS Catalunya Central; Maria Viñolas, pediatra del Consorci Hospitalari de Vic; Maria Martínez, estudiant de la Unitat Docent Territorial Manresa, i Júlia Saperes, estudiant de la Unitat Docent Territorial Vic. Serà moderada per Núria Roger i Jordi Aligué, coordinadors de la Unitat Docent Territorial Vic i Manresa.

A continuació, hi haurà la ponència "Robots versus SARS-COV2", a càrrec d’Andreu Veà, fundador i president executiu de Covidwarriors.org. L’última taula, “Estat actual de l'IRIS-CC (Institut de Recerca i d'Innovació en Ciències de la Vida i de la Salut a la Catalunya Central)”, inclourà la participació de Joan Comella, director de Recerca i Innovació de l'Hospital Sant Joan de Déu i catedràtic de Biologia Cel·lular a la UAB; Antoni Bayés Genís, cap de servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i professor titular de Medicina - Cardiologia de la UAB, i Irene Roman, professora titular de Medicina de la Facultat de Medicina UVic-UCC. Els moderadors seran José Jerónimo Navas, director de l'IRIS-CC, i Roberto Elosua, degà electe de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC.

Es pot consultar el programa complet de la jornada en aquest enllaç i la inscripció prèvia es pot fer mitjançant aquest formulari.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns