Comunitat Universitària
Comunitat Universitària
Sant Jordi

Arriba Sant Jordi amb un ampli programa d’activitats

08.04.2021
Share

Amb motiu de Sant Jordi, i encara que el dia 23 d’abril és la festa patronal de la UVic, la Universitat no vol deixar passar l’ocasió de celebrar un dels dies més especials del calendari amb un conjunt d’actes que s’estenen durant tot el mes i que estan relacionats amb el món dels llibres i la cultura. El programa d’enguany, que inclou des d’exposicions a lectures, passant per un concert, un sorteig de diverses novetats editorials i l’obsequi de llibres i roses, ha estat organitzat per l’Oficina de Gestió Cultural, Eumo Editorial i la Biblioteca Ricard Torrents, amb la col·laboració de la Unitat d’Igualtat i UAlumni.

Lectures en conversa, la primera cita

El dia 21 d’abril tindrà lloc una nova edició del Lectures en conversa, l’espai de trobada de les persones de la comunitat universitària interessades en la lectura, on els autors i les autores que es llegeixen són membres de la comunitat universitària. En aquesta ocasió, el llibre proposat és Sis nits d’agost, de Jordi Lara, exestudiant de Mestre. L’acte, si les restriccions del moment ho  fan possible, es farà al pati de la Masia Torre dels Frares de 14.00h a 15.30h, i si no, es farà via Zoom.

Una altra de les activitats previstes és el taller en línia "Vols comunicar-te oralment amb eficàcia i naturalitat?", a càrrec de la professora Mariona Casas, autora de llibre L’oratòria a l’abast de tothom. El taller tindrà lloc el 20 d’abril a les 13.30h.

En un altre ordre de coses, i gràcies a la gentilesa de les llibreries Anglada, Foster&Wallace, Mater i Muntanya de Llibres, tota la comunitat universitària podrà participar, del 6 al 21 d’abril, en un sorteig de les darreres novetats editorials. Per participar-hi s’ha de clicar aquest enllaç i escollir un dels llibres que se sortegen.

Per altra banda, tothom qui ho desitgi podrà tenir un punt de llibre de Sant Jordi que es podrà recollir en qualsevol de les dues biblioteques de la UVic. Així mateix, durant tot el dia 22 d’abril, qui ensenyi el carnet digital de la UVic a la biblioteca de Miramarges rebrà l’obsequi d’un llibre o una rosa.

Tres exposicions i una mostra

Cal recordar que en aquests moments hi ha en marxa tres exposicions. La de "Fotografies de Natura de Sebastià Riera’" que es pot visitar a l’Espai Vernis de Miramarges fins al 30 d’abril; la de "Verdaguer segrestat", a l’edifici Torre dels Frares fins al 30 d’abril; i "L’art de parlar", una mostra de documents sobre l’art de parlar en públic i l’oratòria, que es pot veure a la Biblioteca Ricard Torrents fins al 30 de maig. Completa aquesta oferta expositiva una mostra de les novetats editorials de Sant Jordi adquirides per la Biblioteca.

El programa d’actes ja va començar el 21 de març passat, amb una trobada familiar amb les autores d’En Pau i Laia (Eumo Ed.), Pilarin Bayés, Adelina Palacín, Assumpta Verdaguer i Clara Guindulain al Claustre de Casa Convalescència, que van parlar sobre les paraules de pagès. Una altra de les activitats del programa d’actes de Sant Jordi és el concert que tindrà lloc la Sala Modernista del Casino de Vic aquest divendres 9 d’abril, en què Ivette Nadal presenta el seu darrer treball "Ara busco una altra cosa".

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns