Skip to main content

Recerca

Edició crítica d'Aires del Montseny a cura de Llorenç Soldevila

16.09.2020
Share

Verdaguer Edicions va presentar pel juliol l'edició crítica del penúltim llibre editat en vida de Jacint Verdaguer, Aires del Montseny (1901), a cura de Llorenç Soldevila, professor emèrit de la UVic-UCC. Segons Joaquim Molas es tracta d'una veritable «antologia» que comprèn textos de vora quaranta anys i, alhora, una «síntesi» vital, ideològica i estètica, una mostra reeixida de «memòria autobiogràfica», i, fins i tot, un «testament».
Aires del Montseny està compost de trenta‐cinc poemes i tres proses finals, que exalten la creu de Matagalls. S’obre amb un pròleg útil per a copsar el pes emotiu que el Montseny tingué sobre Verdaguer i, significativament, amb un poema dedicat a la Verge. També hi destaquen intents de renovació de l’utillatge estètic i dels interessos temàtics, com testimonia «La veu del Montseny».

El llibre es va presentar el 23 de juliol als jardins de Can Dachs, a Folgueroles, amb Llorenç Soldevila, curador de l'edició, Jordina Boix, directora de Verdaguer Edicions i M. Àngels Verdaguer, directora de la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la UVic-UCC. L'acte es va cloure amb una lectura de poemes a càrrec de Lluís Soler.

Verdaguer Edicions és un projecte que neix de la Fundació Jacint Verdaguer i la Societat Verdaguer per posar a la disposició dels lectors tota l'obra del poeta. Consta de dues col·leccions, OCEC, l'objectiu principal de la qual és crear la primera edició crítica de Verdaguer a través del treball i l'anàlisi dels estudiosos del poeta i, Univers, que publica estudis i creació d'autors contemporanis a partir dels textos de Jacint Verdaguer.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns