Skip to main content

Institucional

Acte Lliurament 15a Beca Segimon Serrallonga
Acte Lliurament 15a Beca Segimon Serrallonga
Acte Lliurament 15a Beca Segimon Serrallonga
Acte Lliurament 15a Beca Segimon Serrallonga
Acte Lliurament 15a Beca Segimon Serrallonga

Elisabet Vives guanya la 15a Beca Segimon Serrallonga

Share

El Teatre Cirviànum de Torelló va acollir dissabte passat l’acte anual en memòria de Segimon Serrallonga, organitzat per l’Ajuntament de Torelló i l’Aula Segimon Serrallonga de la UVic, i en el qual es va lliurar la quinzena Beca Segimon Serrallonga per a l’ampliació d’estudis a l’estranger a Elisabet Vives.

Elisabet Vives, graduada en Ciències Polítiques, va presentar la proposta de projecte d’estudis “La tecnologia pot reparar les nostres democràcies? Exploració de l’impacte de les tecnologies cíviques en les desigualtats polítiques”, que realitzarà a la Universitat d’Edimburg mitjançant el doctorat en Ciències Polítiques. En aquesta edició de la beca Segimon Serrallonga es van presentar nou candidatures.

L’acte en memòria de Segimon Serrallonga va comptar també amb la intervenció del periodista i músic Antoni Batista, doctor en Ciències de la Comunicació, que va impartir la conferència “Via Laietana, la casa dels horrors. Reivindicació actual d’una memòria”. Després de la intervenció de l’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, l’acte va finalitzar amb l’actuació musical d’Ivette Nadal.

La Beca Segimon Serrallonga es va crear l’any 2006 i s'adreça a projectes d’ampliació d’estudis superiors a l’estranger en les àrees d’humanitats, arts, ciències socials i ciències de l’educació. La seva dotació va destinada a cobrir el desplaçament, la matrícula i les despeses d’instal·lació, allotjament i manutenció. En l’organització d’aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Torelló ha comptat amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats i de l’Aula Segimon Serrallonga de la UVic-UCC en tasques d’assessorament i difusió.

La Comissió de Selecció de la beca ha estat formada per Marçal Ortuño, alcalde de Torelló, en qualitat de president; Xavier Lozano, regidor de Cultura, com a secretari; Rosa Sayós, filòloga i professora de la UB; Anna Palomo, doctora en Història de l’Art i professora de la UVic-UCC; Imma Ollich, doctora en Història i Arqueologia Medieval i professora titular de la UB; Felip Vidal, doctor en Comunicació Audiovisual i Publicitat, professor a l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) Llotja de Barcelona i a la Universitat Oberta de Catalunya, i Ramon Farrés, doctor en Traducció i professor de la UAB.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns