Skip to main content

Comunitat Universitària

Juan Carlos Rodríguez
Juan Carlos Rodríguez a la presentació del llibre

Juan Carlos Rodríguez publica ‘A l’ombra del Rossinyol’, una biografia novel·lada sobre Lluïsa Denís, esposa de Santiago Rusiñol

09.05.2024
Share

Juan Carlos Rodríguez, col·laborador del grup de recerca GLOSSA de la UVic-UCC i investigador de la figura de Santiago Rusiñol, ha publicat un nou llibre titulat A l’ombra del Rossinyol. Aquesta obra parla sobre l'esposa de Rusiñol, Lluïsa Denís, artista polifacètica que va quedar eclipsada a causa del matrimoni amb Santiago Rusiñol, també creador polifacètic. 

Rodríguez, que va dur a terme la seva tesi doctoral a la UVic-UCC centrada en l’artista, fa una biografia novel·lada de Lluïsa Denís on es descriuen, en primer lloc, les influències que van determinar el seu destí: una saga amb arrels franceses, l'ascensió social dels Denís i les vicissituds per les quals va passar la família en temps especialment convulsos. A continuació, el llibre detalla la relació amb Rusiñol, que va barrejar des del principi fins al final la complicitat artística amb un intens enamorament. 

El llibre es va presentar el divendres 3 de maig al Cau Ferrat de Sitges, casa museu de Santiago Rusiñol. Durant l’acte de presentació la soprano Maria Teresa Garrigosa va interpretar peces musicals de Lluïsa Denís.
 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns