Skip to main content

Comunitat Universitària

Acte de lliurament dels diners de l'acció solidària "La Futbolina" a l'associació Osona contra el càncer

La UVic lliura 1.500 euros a l’Associació Osona contra el Càncer obtinguts amb l’acció solidària La Futbolina

18.03.2021
Share

El rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, ha lliurat aquest matí 1.500 euros de l’acció solidària La Futbolina a Montserrat Freixer, presidenta d’Osona contra el Càncer. Aquesta associació és la primera beneficiada del projecte La Futbolina, un futbolí mixt en el qual les figuretes tant són homes com dones, que vol promoure la igualtat de gènere i recaptar alhora fons per a causes solidàries també relacionades amb la igualtat. Coincidint amb el passat Dia Internacional de les Dones, la UVic va instal·lar-la al pati de l’edifici Miramarges.

 La Futbolina és la iniciativa guanyadora del darrer concurs d’ajuts a projectes per la igualtat de gènere que cada any convoca la UVic amb els imports que els treballadors i treballadores de la Universitat deixen de cobrar si s’adhereixen a la vaga del 8 de març. En aquest cas el projecte, corresponent a la convocatòria de 2019 que s’ha endarrerit arran de la pandèmia, la va presentar el Servei d’Esports de l’UHub – Atenció a la Comunitat Universitària. Atès que  el futbolí mixt ha estat una cessió gratuïta de l’Associació Catalana d’Ajuts als Centres Educatius i Estudiants (ACACEE), els diners dels fons de la vaga del 8M s’han lliurat directament a l’associació Osona contra el Càncer.

Un futbolí solidari

Un cop en funcionament, ara La Futbolina té un triple objectiu. En primer lloc, recaptar fons amb el preu de les partides per destinar-los a iniciatives solidàries relacionades amb la igualtat. En segon lloc, fer visible l’apoderament i la reivindicació de les dones en l’àmbit universitari, ja que el futbolí mixt escenifica un context de joc en què homes i dones es troben en igualtat de condicions. I tercer, oferir a la comunitat universitària un nou espai d’esbarjo i socialització dins el campus.

Cada partida de La Futbolina costa un euro. El 60% de la recaptació es destinarà a un projecte d’igualtat o de beques per a estudiants de la UVic i el 40% restant el recollirà l’ACACEE per a manteniment del futbolí mixt actual i per a la compra de noves futbolines, amb el propòsit que en un futur se’n puguin instal·lar a altres espais de la UVic.

Un projecte participatiu i democràtic

Baños ha destacat que la idea d’instal·lar un futbolí mixt “és una molt bona iniciativa”, i ha celebrat que els diners aconseguits vagin a parar “a una organització a la que tinc una gran admiració i un gran respecte”. Freixer ha expressat el seu agraïment, en nom de l’associació que presideix, pels diners rebuts: “Ens aniran molt bé, ja que amb la covid-19 els nostres ingressos han disminuït un 70% i ho guardem tot per a les persones malaltes; en aquest moment no podem ajudar els hospitals com fèiem”.

La directora de l’Àrea d’Igualtat de la UVic-UCC, Anna Pérez-Quintana, ha recordat que aquesta és la tercera edició del projecte 8M, “un projecte participatiu i democràtic” en què tota la comunitat decideix conjuntament a què es destinaran els imports obtinguts per la institució arran de la vaga del 8 de març.

David Blay, en representació de l’ACACEE, també ha agraït la confiança dipositada en la seva entitat i ha subratllat que fins ara ja han donat més de 50.000 euros en beques per a iniciatives solidàries. “Tot i que ja hem treballat amb moltes altres universitats, aquesta és la primera vegada que ho fem amb un projecte sobre igualtat”, ha destacat.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns