Skip to main content

Institucional

Albert Palou i Josep Eladi Baños
Albert Palou i Josep Eladi Baños
Acte d'inauguració Universitat d'Estiu amb homenatge al Grup de Naturalistes d'Osona
Acte d'inauguració de la Universitat d'Estiu amb homenatge al Grup de Naturalistes d'Osona
Dra. Carme Casas
Dra. Carme Casas
Albert Castells en la inauguració de la Universitat d'Estiu 24
Albert Castells en la inauguració de la Universitat d'Estiu 2024
Sr. Joan Vila, tinent d'alcalde de Manresa
Sr. Joan Vila, tinent d'alcalde de Manresa
Josep Ayats, delegat del Rector per a la Formació Contínua
Josep Ayats, delegat del rector per a la Formació Contínua

Albert Palou reivindica l’activitat científica en majúscules del Grup de Naturalistes d’Osona durant l’homenatge de la Universitat d’Estiu

06.06.2024
Share

El president del Grup de Naturalistes d’Osona (GNO), Albert Palou, va reivindicar l’activitat científica en majúscules que porta a terme aquesta entitat durant l’homenatge que va rebre en el marc de la inauguració de la Universitat d’Estiu de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). L’acte va tenir lloc ahir a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, presidit per l’alcalde de la ciutat, Albert Castells; el rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, i el tinent d’alcalde de Manresa, Joan Vila.

Palou va agrair, en nom de totes les persones que formen el GNO, aquest reconeixement “que és fruit de la feina ben feta durant molts anys per part de moltes persones entusiastes que dediquen el seu temps a la que segurament és la seva veritable vocació”. Palou va afirmar que “malgrat que siguem una societat científica amateur, el coneixement que genera el Grup de Naturalistes d’Osona és d’un grandíssim valor tant per al món acadèmic com per a l’administració pública”. També va destacar el vessant divulgatiu de l’entitat, fent èmfasi en la importància d’ensenyar a mirar la natura per aprendre a estimar-la. 

Moments abans, la professora de la Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries i investigadora del Centre Tecnològic Beta de la UVic-UCC Carme Casas va ser l’encarregada de desgranar la llarga i extensa activitat que porta a terme l’entitat des de fa vint-i-quatre anys, que des del 2002 és una delegació territorial de la Institució Catalana d’Història Natural, filial de l’Institut d’Estudis Catalans. Va basar el seu discurs en els tres objectius principals de l’entitat, que són l’estudi, tant de la biologia com de la geologia, la conservació i la divulgació, i va fer un relat exhaustiu de tots els projectes portats a terme i de present.

En el torn de parlaments institucionals, el rector de la UVic-UCC va felicitar el Grup de Naturalistes d’Osona i va refermar el compromís de la Universitat a través de la Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries i també del Centre Tecnològic BETA “perquè puguin treballar cada dia per la conservació del territori i fer front a les amenaces que suposa el canvi climàtic”.

El tinent d’alcalde de Manresa, Joan Vila, va destacar els deu anys de la federació entre la FUBalmes i la FUBages “que ha superat les perspectives que teníem i ara les comarques centrals ens trobem amb un actiu que ens aporta un gran valor”. Va afirmar que ens aquests moments de canvis, “la societat necessita gent compromesa i ben formada per donar resposta en àmbits com la salut o l’empresa, entre altres”. També va manifestar que ampliar la formació a l’estiu “és una oportunitat única i transversal”.

Abans de cloure l’acte, l’alcalde de Vic, Albert Castells, va posar en valor la tasca d’acostament de la Universitat a la ciutat a través de la Universitat d’Estiu i va reconèixer la tasca del Grup de Naturalistes d’Osona “per la importància del treball desinteressat i voluntariós que fan per al bé comú”.

Universitat d’Estiu: activitat formativa i lúdica

Moments abans, el delegat del rector per a la Formació Contínua, Josep Ayats, va presentar les activitats formatives i lúdiques que conformen el programa de la Universitat d’Estiu que es desenvoluparan a Vic, Manresa, Barcelona, Alpens i Montserrat, entre altres indrets. Va destacar els vint cursos que es portaran a terme a Elisava sobre disseny en els seus diversos vessants i també la col·laboració conjunta entre el Campus UVic i UManresa de la UVic-UCC en el desenvolupament de la 14a edició de l’Escola d’Estiu de Literatura Infantil i Juvenil, que tindrà lloc els dies 3 i 4 de juliol a l’Abadia de Montserrat.

 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns