Skip to main content

Recerca

Joan Colón, del CT BETA, presentant el projecte DECOST
Joan Colón, del CT BETA, presentant el projecte DECOST
Activitat demostrativa de la Setmana Internacional del Compostatge a Osona
Activitat demostrativa de la Setmana Internacional del Compostatge a Osona

El CT BETA participa en les activitats de la Setmana Internacional del Compostatge a Osona

09.05.2024
Share

Diversos representants del Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC van participar aquest dimarts a la jornada tècnica Fem Compost a Osona, organitzada per la Mancomunitat La Plana i l’Agència de Residus de Catalunya en el marc de la Setmana Internacional del Compost (ICAW). Enguany, la ICAW se celebra del 5 a l'11 de maig, uns dies durant els quals un gran nombre d’entitats promouen la valorització dels residus orgànics i els beneficis del compostatge arreu del món.

La jornada tècnica, que va tenir lloc a Tona, pretenia donar visibilitat a diferents aplicacions del compostatge a Catalunya i a Osona, presentant experiències en l’àmbit de la gestió de les dejeccions ramaderes en granja i de la fracció orgànica dels residus municipals. A més, també va incloure algunes sessions pràctiques i una visita a les instal·lacions de la Mancomunitat La Plana.

Presentació del projecte DECOST

El CT BETA va tenir l’oportunitat de presentar-hi l’experiència del projecte DECOST, en el qual es va crear un sistema descentralitzat de compostatge comunitari com a mètode principal de gestió de residus orgànics municipals en poblacions de la regió Mediterrània, com per exemple les Masies de Roda.

En aquest sistema, els municipis i el veïnat tenen un paper cabdal a l’hora de valoritzar els residus orgànics i donar-los una sortida en forma de compost que poden utilitzar ells mateixos. A banda de les proves pilot que es van portar a terme a Osona, el projecte DECOST va permetre promoure experiències similars de compostatge comunitari a Palestina, Jordània i a la regió italiana de Basilicata.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns