Skip to main content

Recerca

La UVic-UCC ha sumat dos nous doctors aquest estiu

16.09.2020
Share

Carmen Espinosa i Adrià Alsina van llegir les seves tesis doctorals pel juliol i van sumar-se així a la comunitat de doctors de la UVic-UCC.

En marc del programa de doctorat en "Ciències Experimentals i Tecnologies”, Carmen Espinosa Angona va presentar el divendres 17 de juliol la seva tesi doctoral. “Assessment of the environmental parameters associated with the production and release of geosmin in a Mediterranean river" va ser dirigida per la Dra. Laia Llenas Argelaguet i el Dr. Marc Ordeix Rigo. L’estudi, que va obtenir la qualificació d’Excelent, ha permès “identificar els principals desencadenants dels episodis de geosmina produïts per cianobacteris bentònics presents en els rius mediterranis, que es troben altament impactats per les pressions antropogèniques i pels efectes associats a l'canvi climàtic”, segons l’autora.

Per la seva part, Adrià Alsina Leal defensava el dia 20 del mateix mes la tesi "Administració, lluita i sobirania: Anàlisi de la comunicació de l'independentisme català durant 2017", dirigida pel Dr. Xavier Ginesta Portet i el Dr. Jordi de San Eugenio Vela. L’estudi s’emmarca en el programa de doctorat en “Traducció, Gènere i Estudis Culturals”, i el tribunal li va adjudicar un excel·lent Cum Laude. La tesi defensada identificava els principals marcs històrics de l’independentisme català com a “administració”, “lluita contra la injustícia” i “sobirania”, i els numera de l’1 al 3, en una classificació que defineix com a grau de rupturisme. Això ens permet comparar la comunicació de les principals organitzacions independentistes durant 2017. Alsina va comptar amb Elisenda Paluzie i Antoni Castellà com a públic el dia de la defensa.

Des de l’Escola de Doctorat es vol destacar que aquestes dues lectures han estat les primeres defenses que s’han adaptat a la situació d’emergència sanitària, amb la participació online d'un dels membres del tribunal.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns