Skip to main content

Recerca

Jornada Cocare

El projecte Co-Care organitza una jornada de divulgació sobre tecnologia i Alzheimer

Share

Més de 40 persones van assistir, presencialment i en línia, a la Jornada de divulgació sobre tecnologia i la malaltia d’Alzheimer organitzada per la Fundació Pasqual Maragall, juntament amb la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i l’empresa TIC Confluència. A la trobada, persones cuidadores de familiars amb Alzheimer van poder debatre amb professionals de referència i altres cuidadors sobre els beneficis de la incorporació de la tecnologia per millorar les tasques de cura del seu dia a dia.

L’acte va tenir  lloc en el marc del projecte europeu Co-Care, coordinat per la UVic-UCC i amb la participació de la Fundació Pasqual Maragall i Confluència, que té com a objectiu millorar l’atenció a les persones amb Alzheimer a través d’un millor desenvolupament de la tecnologia per a les persones cuidadores. A la jornada, que va tenir lloc divendres passat a l’Auditori Mercè Rodoreda de la Universitat Pompeu Fabra, especialistes dels àmbits de la salut, la recerca i la tecnologia, i persones cuidadores van compartir els resultats i les conclusions del projecte en una taula rodona.

El debat va comptar amb la participació del Dr. Oriol Grau, responsable del Grup d’Investigació Clínica i en Factors de Risc per Malalties Neurodegeneratives del Barcelonaβeta Brain Research Center (BBRC), centre de recerca de la Fundació Pasqual Maragall, i membre del Servei de Neurologia de l’Hospital del Mar; Xavi Jofre, director de Transformació Digital del Barcelona Health Hub; Jordi Serrano Pons, director i CEO d’UniversalDoctor i cofundador d’Universal Health Digital Access (UhDa), i les cuidadores Adela Ros i Raquel LlauetAnna Ramon Aribau, professora del Departament de Ciències Socials i Salut Comunitària de la UVic i coordinadora de Co-Care, va moderar el col·loqui.

Els ponents van voler remarcar la importància de dissenyar tecnologies útils per a les persones cuidadores de manera col·laborativa, en processos que impliquin els usuaris i així garanteixin que les tecnologies siguin les més adequades per a les seves necessitats i, per tant, assegurin una major usabilitat i eficiència.

Finalment, es va portar a terme una activitat participativa on els assistents van discutir sobre les tecnologies de salut que coneixen i utilitzen, el seu disseny i eficàcia, i les necessitats que els cobreixen.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns