Skip to main content

Recerca

Una tècnica del CT BETA treballant amb l'aparell que s'utilitza en aquest tipus de recerques
Una tècnica del CT BETA treballant amb l'aparell que s'utilitza en aquest tipus de recerques

El projecte Polizime-Pilofunction, en el qual participa el CT BETA, oferirà noves alternatives per a la formulació de pinsos

08.02.2024
Share

Fa unes setmanes va tenir lloc la reunió d'inici del Polizime-Pilofunction, un projecte finançat per l'Agència Estatal d’Investigació en el marc de la convocatòria de projectes de col·laboració publicoprivada 2022, que inclou la participació del Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC. Per la part privada, el consorci inclou les empreses Global Feed, SLU (coordinadors del projecte) i Fertinagro Biotech, SL. El seu objectiu és investigar conjuntament noves formes de millorar la digestibilitat d'alguns productes destinats a l’alimentació animal, així com oferir alternatives més econòmiques a la producció de microorganismes emprats a l'agricultura, dos aspectes molt rellevants per als sectors industrials involucrats.

La formulació de pinsos és essencial per a la correcta nutrició dels animals, ja que té una influència directa en factors com ara el benestar animal, la qualitat dels productes o els costos associats a la seva alimentació. Millorar la digestibilitat d’alguns d’aquests productes permetria ampliar el rang de possibles components que poden formar part del pinso, en alguns casos obrint la porta a opcions més econòmiques. De la mateixa manera, poder comptar amb fonts alternatives per obtenir microorganismes útils per a l'agricultura és una manera de reduir l'actual dependència de sucres clàssics de primera generació i de diversificar les matèries primeres per obtenir-les.

L'enfocament proposat en aquest projecte busca donar solució a aquestes inquietuds mitjançant l'ús d'enzims capaços d'hidrolitzar materials lignocel·lulòsics, de manera que algunes fonts renovables de biomassa provinent de la indústria agroalimentària puguin ser més aptes. Polizime-Pilofunction pretén identificar i posar a prova microorganismes segurs i capaços de produir aquests enzims mitjançant la tecnologia de fermentació en estat sòlid.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns