Skip to main content

Recerca

Visita a la planta de biogàs i biometà del Consorci de Residus del Vallès Oriental
Visita a la planta de biogàs i biometà del Consorci de Residus del Vallès Oriental
Participants a la jornada de tancament del Programa SIMIL
Participants en la jornada de tancament del Programa SIMIL

Els participants del Programa SIMIL, coordinat pel CT BETA, visiten la planta de biogàs i biometà de Granollers

14.12.2023
Share

Aquesta setmana ha tingut lloc a Granollers l’esdeveniment final del Programa SIMIL, una iniciativa del Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC dirigida a administracions locals, que té com a principal objectiu facilitar el seu accés al coneixement científic. A partir de diverses sessions de debat i d’intercanvi de coneixement, el Programa SIMIL ha acompanyat una vintena de representants de governs locals perquè puguin identificar les últimes tendències en la gestió de residus orgànics, facilitar la col·laboració de tècnics i polítics locals amb el món científic i, conjuntament, impulsar el desenvolupament de noves solucions. 

La jornada de tancament del projecte SIMIL va consistir, principalment, en una visita a la planta de biogàs i biometà del Consorci de Residus del Vallès Oriental, creada gràcies al projecte públic BioVo. Aquesta planta permet obtenir biometà a partir dels excedents de biogàs que es produeixen a la planta de digestió anaeròbica i de compostatge del Consorci de Residus i a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals del Consorci Besòs Tordera. 

La visita va ser una oportunitat per visitar un cas d’èxit d’una de les solucions més innovadores per a la valorització de la fracció orgànica dels residus i que, precisament, ells mateixos havien destacat com un dels sistemes més interessants amb vista a millorar la gestió de residus dels seus propis municipis.  

Els participants van poder conèixer de primera mà el funcionament de la planta i els passos que han permès finançar-la i construir-la. Posteriorment, els tècnics del Consorci van detallar els passos que segueixen per a optimitzar el procés de digestió anaeròbica de la fracció orgànica dels residus, les opcions de gestió del digestat que genera la planta, i el sistema d’enriquiment que permet obtenir biometà de qualitat que es pot injectar a la xarxa. Després de la presentació, els participants van fer una visita guiada per la planta. La jornada va acabar amb un breu acte de cloenda al Museu de Ciències Naturals La Tela de Granollers. 

El programa SIMIL ha rebut finançament de la Unió Europea a través del programa “Science Meets Regions” del Joint Research Centre, i ha comptat amb el suport d’Anthesis Lavola.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns