Skip to main content

Recerca

Jornada PATT a la Sala Gòtica
Jornada PATT a la Sala Gòtica

Jornada PATT sobre models de negoci i economia circular en el sector agroalimentari

15.02.2024
Share

El Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC ha organitzat, aquest dijous, una nova Jornada PATT (Pla Anual de Transferència Tecnològica), que ha tingut lloc a la Sala Gòtica de l’Edifici de Casa Convalescència de Vic. L’organització d’aquesta jornada, que ha comptat amb la participació d’una cinquantena de persones, s’emmarca en l’activitat dels projectes FertiCAP i BioCircularCAP, dues activitats demostratives finançades gràcies al Programa de desenvolupament rural de Catalunya.

L’objectiu de la jornada era proporcionar eines als actors interessats en futurs ajuts per a la creació de grups operatius, una altra de les convocatòries rellevants del Programa de desenvolupament rural de Catalunya que es focalitza a donar impuls a processos d’innovació tecnològica conjunta entre empreses del sector agrícola, ramader o forestal, i centres de recerca.

Després d’un repàs a l’estat actual i reptes dels programes de finançament de grups operatius i activitats demostratives per part de Sefa de Ribot, cap del Servei d’Innovació Agroalimentària del DACC, el director del CT BETA, Sergio Ponsá, i el director del Catalan Water Partnership, Xavier Amores, han fet una repassada als nous models de negoci per a aquest sector, basats en l’economia circular que es poden extreure de l’experiència guanyada en aquest tipus de col·laboracions entre recerca i empresa.

La seva intervenció ha servit també per a posar sobre la taula l’experiència acumulada al CT BETA gràcies a l’execució d’aquest tipus de projectes, i proposar idees de millora per tenir més impacte en un futur immediat. Per a complementar aquesta part, entitats com la Cooperativa Plana de Vic, l’institut Català del Suro i la Formatgeria Montbrú hi han exposat alguns casos d’èxit.

Durant la jornada també s’ha portat a terme una activitat participativa per generar idees, debat i consens sobre el tema. Finalment, també ha servit per a presentar la proposta de creació d'una comunitat temàtica catalana de nutrients, un futur espai en el qual abordar reptes clau relacionats amb la gestió de dejeccions ramaderes i la bioeconomia circular.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns