Skip to main content

Institucional

Imatge digital de la plaça de la Noguera, on s'ubicarà la futura seu de Vic Sud de la UVic.

La consolidació del model territorial de la UVic, una de les prioritats estratègiques per a aquest curs

10.11.2022
Share

En el marc de la roda de premsa de presentació de les dades de matrícula de la UVic-UCC que es va fer dimarts, també es van donar a conèixer els projectes estratègics més rellevants de la institució i de cadascun dels seus centres federats per a aquest curs. Jordi Baiget, director general de la FUBalmes, va explicar que entre les prioritats de la Universitat per al 2022-2023 figura la signatura del conveni programa, després d’un llarg període de negociació. “Continuem el diàleg amb el Govern i som optimistes; pensem que podem culminar positivament aquesta negociació i tenir un marc de finançament estable per als pròxims 4 anys”. També es va referir a la consolidació de les actuals estructures de recerca i, més en concret, al desplegament de tota l’operativa del nou Institut de Recerca i d’Innovació en Ciències de la Vida i de la Salut a la Catalunya Central (IRIS-CC), al reforçament del Centre Tecnològic BETA, i al treball per al creixement de la resta de centres de recerca i transferència de coneixement.

Pel que fa a la UVic (FUBalmes), Baiget va explicar que una prioritat és la consolidació del model territorial de la institució a partir del Campus Ciutat de Vic i de les seus de Granollers i de Manlleu. En aquest sentit, es va referir a la inauguració del nou Paranimf de la Universitat (el mes d’octubre passat); a la construcció del nou edifici a Vic Sud, situat a la plaça de la Noguera; al reforç de la presència a Granollers amb el projecte de rehabilitació d’un nou edifici destinat a laboratoris del grau en Enginyeria de l’Automoció i a aules, i a la posada en marxa de la seu de Manlleu, amb una oferta acadèmica sòlida. A més, va destacar la posada en marxa de l’Escola de Postgrau de la UVic i del futur Centre de Simulació Empresarial, així com l’aposta de la UVic per reduir la despesa energètica i aplicar mesures orientades a l’autoconsum. 

Valentí Martínez, director general de la FUBages, va comentar que UManresa aposta per avançar en recerca i innovació, amb l’organització del Congrés Internacional de Ciències a l’Educació Infantil (juliol 2023), la coordinació de la Comissió d’Innovació de l’IRIS-CC, i la creació d’una nova càtedra sobre Lideratge en Valors. En aquest punt, Martínez va subratllar que “cada un d’aquests projectes té prou transcendència per ell sol i ajuda a fer visibles els tres àmbits d’expertesa d’UManresa. Amb tot, la seva suma els fa encara més potents i contribueix a situar la ciutat i la Universitat en el mapa del coneixement, tant al país com en el context internacional”. Entre les prioritats del curs, també va destacar fer visibles les seves experteses amb nous estudis en els àmbits de la salut, l’empresa i l’educació, així com internacionalitzar l’activitat del campus, sobretot al mercat d’Amèrica del Sud.

Per la seva part, Marina Geli, directora general de la FESS, va apuntar que aquest curs serà el de la primera promoció dels graduats en Medicina i que es treballa amb la vista posada en l’ampliació de l’oferta formativa, amb els nous graus d’Audiologia i d’Odontologia, que està previst que comencin a impartir-se a partir del curs 2023-2024. En relació amb aquesta nova oferta, va afirmar que per tirar-la endavant “ha estat clau la llarga especialització en salut i des de fa molts anys” de la UVic-UCC. També ha requerit “generar complicitat a molts nivells diferents”, entre els quals amb associacions de professionals, associacions de persones sordes i institucions que imparteixen cicles formatius vinculats. 

Entre els projectes estratègics de la Fundació Privada Elisava Escola de Disseny, el seu director general, Javier Peña, va destacar l’establiment de col·laboracions amb “empreses i institucions de primer nivell en els seus àmbits de negoci respectius”, com per exemple l’ONG Open Arms, Girbau Grup, Formica o Hyperloop. També va fer especial èmfasi en la voluntat de desenvolupar plataformes de generació i transmissió de coneixement en àmbits en els quals Elisava ja és reconeguda, com el food design (amb el Food Desing Lab Barcelona) o el disseny de materials (Material Designers). 

 

Foto: Imatge digital de la plaça de la Noguera, on s'ubicarà la futura seu de Vic Sud de la UVic.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns