Institucional
Institucional
Inauguració seu Vic Sud de la UVic-UCC

La UVic inaugura la seu Vic Sud de la institució amb un acte amb presència de la consellera Gemma Geis

15.07.2021
Share

La consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Gemma Geis, va inaugurar divendres a la tarda la seu Vic Sud del campus Vic de la UVic-UCC, en el context de la visita institucional que va fer divendres per conèixer de prop la universitat i inaugurar el Centre Tecnològic BETA de la mateixa universitat. El nou espai, de moment ubicat en una seu provisional a l’espera de disposar de la definitiva, a partir del setembre serà la co-seu del Centre d’Estudis en Educació de la UVic-UCC i de la càtedra de Serveis Socials que comparteixen la mateixa Universitat i el Departament de Drets Socials. També acollirà el Laboratori d’Innovació Social i Digital i les oficines de la Coordinadora de Voluntariat d’Osona.

En l’acte d’inauguració la consellera va estar acompanyada del rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, i de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, en un acte que també va comptar amb representants de diferents entitats dels barris del sud de Vic. La nova seu reforça el model de Campus Ciutat que la UVic i l’Ajuntament de Vic han anat definint al llarg dels darrers anys.

Compromís social de la Universitat amb la ciutat i el barri

La nova seu demostra la voluntat de la Universitat d’“obrir les seves portes a la ciutat” alhora que “demostra una manera de governar” per part del consistori, va dir la consellera Gemma Geis. Qualsevol universitat té, va afegir Geis, diferents missions: “la primera és la docència; la segona, la recerca; la tercera, fer que la recerca arribi a la societat, i la quarta, el compromís social i crític”. En aquest darrer sentit va apuntar, referint-se a la nova seu de la UVic: “Aquest espai representa aquesta dimensió social de la Universitat i la voluntat que té d’integrar-se als barris; aquest ha de ser un espai de cohesió i trobada”.

Per la seva part, el rector Josep Eladi Baños, va manifestar que la seu Vic Sud és “fruit de la voluntat continuada de la UVic-UCC de ser un element cohesionador del territori, que contribueixi a generar ocupació de qualitat, un teixit empresarial innovador, una societat amb accés al coneixement i la tecnologia digital per a tothom”. Segons Baños, “la nova seu ens permet acostar-nos i estrènyer lligams amb les entitats i associacions, així com amb els veïns i les veïnes de la zona sud de la ciutat, fer-los la universitat més propera i fer-los partícips dels projectes que impulsem i de les activitats que organitzem per crear noves sinergies”. En el seu parlament, el rector va destacar que “la vocació de la Universitat és ser una part inseparable de la ciutat i només ho podrem ser si estem a tots els barris”.

L’alcaldessa Anna Erra va manifestar la seva satisfacció pel que suposa la presència de la UVic-UCC en aquesta zona de la ciutat. “Créixer sempre és una bona notícia i fer-ho aquí reafirma l’aposta per la ciutat universitat”, ja que “la peça que faltava al projecte de campus ciutat era la del sud”. Erra també va expressar la necessitat que tenia el barri de disposar d’un nou espai i va destacar “la generositat de la UVic-UCC, perquè la suma multiplica”. Segons l’alcaldessa, la nova seu Vic Sud “era un repte i un compromís tant amb les associacions de la zona com amb el PECT”.

Un nucli de creació de coneixement i recerca aplicada

L’obertura de la seu Vic Sud s’emmarca en el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Osona Lab City, coordinat per l’Ajuntament de Vic. En el marc del PECT, en aquest nou espai s’ubicarà el Laboratori d’Innovació Social Digital d’Osona, un nucli de creació de coneixement i recerca aplicada on es desenvoluparan nous recursos i metodologies per a l’apoderament tecnològic i la creació de noves oportunitats per a joves i altres col·lectius vulnerables. “La voluntat és que esdevingui un focus de coneixement multidisciplinari i de treball transversal entre els àmbits de l’educació, la cultura, l’art i la tecnologia digital, entre altres”, va explicar el rector.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns