Skip to main content

Recerca

Estudiants de Batxillerat participant al Taller de Biomedicina
Estudiants de batxillerat participant en el Taller de Biomedicina

Més d’un miler d’alumnes de batxillerat han participat fins ara en els Tallers de Biomedicina del grup de recerca TR2Lab

29.02.2024
Share

L’edició d’aquest any dels Tallers de Biomedicina que organitza el grup de recerca en Reparació i Regeneració Tissular (TR2lab) dins el programa de Biomedicina Educativa del TR2Lab i del programa UDivulga de la UVic-UCC, ha comptat amb una participació de més de 250 alumnes de batxillerat d’Osona i del Vallès Occidental. Així, des que es va començar a oferir aquesta experiència als centres de secundària, el curs acadèmic 2015-2016, ja són més d’un miler els estudiants que han pogut gaudir-ne. 

Enguany, per primera vegada, els Tallers de Biomedicina han comptat amb la participació de tots els centres de secundària, públics i concertats, de la ciutat de Vic que imparteixen batxillerat. Aquesta resposta tan positiva demostra l'èxit d’un dels principals objectius de la iniciativa: apropar la ciència al màxim nombre de joves possible. Els tallers són una activitat consolidada que té la voluntat d’establir un vincle entre l’educació científica de batxillerat i els graus universitaris. A més, els tallers són una plataforma molt útil per divulgar les ciències biomèdiques i fomentar vocacions científiques, vehiculant curiositats i iniciatives de recerca dels estudiants de batxillerat.

Activitats variades i interessants 

Les activitats que s’han portat a terme entre els mesos de gener i febrer s’han fet als laboratoris de Biociències de la Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries (FCTE). Les temàtiques d’aquest curs han estat: la determinació de l’empremta genètica de l’ADN humà mitjançant la tècnica de Polymerase Chain Reaction (PCR) i l’anàlisi experimental de proteïnes del sèrum humà mitjançant electroforesi en gel de poliacrilamida. Els tallers, els han impartit Anna Buisan, doctoranda del programa de doctorat en Medicina i Ciències Biomèdiques de la UVic-UCC; Bet Sarri, professora titular de la Facultat de Medicina, i la Laia Bosch-Presegué, professora agregada de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar (FCSB). Totes elles són investigadores del TR2Lab, adscrit a l’Institut de Recerca i Innovació en Ciències de la Vida i de la Salut a la Catalunya Central (IRIS-CC) i actives en la recerca biomèdica que es porta a terme en el marc de la UVic-UCC.  

Els participants del taller destaquen diversos aspectes clau de l'activitat. En primer lloc, en valoren de manera molt positiva el contingut, molt integrat als currículums de Biologia i Biomedicina dels batxillerats cientificotècnic i biosanitari. D'altra banda, ressalten l'experiència en recerca del professorat encarregat d'impartir els tallers, que ofereix una visió pràctica i enriquidora en aquest àmbit, contribuint significativament a l'experiència educativa dels estudiants.  

Aquesta activitat té el suport dels Ajuts per a l’organització d’activitats en l’àmbit de la divulgació científica i de la formació en matèria de recerca 2024 del Vicerectorat de Recerca i Transferència de Coneixement i la col·laboració de la Unitat de Divulgació Científica de la UVic-UCC.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns