Skip to main content

Docència

D'esquerra a dreta, Míriam Solà, Martí Sorribes i Aida Corominas
D'esquerra a dreta, Míriam Solà, Martí Sorribes i Aida Corominas

Torna a la FCTE l'Olimpíada de Biologia de Catalunya

08.02.2024
Share

El dissabte 3 de febrer, la Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries (FCTE) de la UVic-UCC va organitzar, un any més, la prova teòrica de l'Olimpíada de Biologia de Catalunya (OBC), juntament amb les altres quatre seus territorials: Barcelona (Universitat de Barcelona), Girona (Universitat de Girona), Lleida (Universita de Lleida) i Tarragona (Universtitat Rovira i Virgili). 

La UVic va acollir 20 dels 288 estudiants de 2n curs de batxillerat que es van examinar en el conjunt de les cinc seus catalanes. Els tres primers classificats a Vic van ser: Martí Sorribes (Institut Pius Font i Quer, Manresa), Míriam Solà (Institut La Salle Manresa, Manresa) i Aida Corominas (Institut La Salle Manresa, Manresa). Martí Sorribes es va classificar per participar en la segona fase de l’Olimpíada, la prova pràctica, que es farà a la Facultat de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona aquesta setmana i en què articiparan els vint millors classificats de tot Catalunya a la prova teòrica. L’acte d’entrega de premis als vint finalistes de l’Olimpíada es farà el divendres 23 de febrer de 2024, a l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona.

A més de la realització de l’examen, els participants a Vic i els seus acompanyants van poder gaudir de la conferència “Desxifrant el mecanisme d’una malaltia genètica rara”, que va anar a càrrec de la Dra. Susanna Bodoy. Així mateix, el Dr. Lluís Benejam, coordinador del grau en Biologia a la UVic-UCC, els va fer una presentació dels estudis de biociències de la UVic. 

L’OBC és una iniciativa de la Societat Catalana de Biologia, el Col·legi de Biòlegs de Catalunya i vuit universitats catalanes, entre les quals la UVic-UCC, que té com a objectiu premiar públicament l’interès i l’esforç de l’alumnat per aprendre biologia. 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns