Skip to main content

Recerca

Graeme Dean
Nagore Guerra
Martin Floor
Adrián García
Carles Munné
Laura Rota
Mercè Bosch
David Martínez
Carla Boserman

Un total de nou persones s’han doctorat el mes de febrer a la UVic-UCC

Share

Durant el mes de febrer, la UVic-UCC va acollir els actes de defensa de nou tesis doctorals. Entre aquestes, dues en el marc de Ciències Experimentals i Tecnologies, dues de Bioinformàtica, dues de Cures Integrals i Serveis de la Salut, dues d’Innovació i Intervenció Educatives i una de Traducció, Gènere i Estudis Culturals.

En el marc del programa de doctorat en Ciències Experimentals i Tecnologies, el dia 2 de febrer es va celebrar l’acte de defensa de la tesi doctoral de Graeme Dean, amb el títol “Understanding human-nature systems through complexity: the case of Mediterranean pastoral systems”, dirigida per la Dra. Marta Guadalupe Rivera Ferre, el Dr. Feliu López Gelats i la Dra. Carme Casas Arcarons. El tribunal, format pel Dr. Tobias Plieninger de la Georg-August-Universität Göttingen, el Dr. Albert Palou Vilar, de la UVic-UCC, i la Dra. Elsa Varela, del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, va atorgar a la tesi la qualificació d'excel·lent.

També en el marc de Ciències Experimentals i Tecnologies, el dia 4 de febrer hi va haver l’acte de defensa de la tesi doctoral de Nagore Guerra Gorostegui, amb el títol “Obtaining new-generation biomass fuels and bio-based fertilisers from sludges through biodrying and advanced composting tecnologies to enhance the overall resource recovery of the water sector”, dirigida pel Dr. Sergio Ponsá i per la Dra. Belén Puyuelo. El tribunal, format pel Dr. Francesco Fatone, de la Università Politecnica delle Marche; la Dra. Maria Isabel Mora Garrido, de la UVic-UCC, la Dra. Cristina Álvarez Requena, de Las Rozas Innova, va qualificar la tesi amb excel·lent cum laude.

D’altra banda, en el marc del programa de doctorat en Bioinformàtica, el dia 4 de febrer va defensar la seva tesi doctoral Martín Floor Pilquil, amb el títol “Development of a framework for the computational design and evolution of enzymes”, dirigida pel Dr. Jordi Villà Freixa i el Dr. Luís Agulló Rueda. El tribunal, format pel Dr. Vicent Moliner, de la Universitat Jaume I; el Dr. Carlo Manzo, de la UVic-UCC, i la Dra. Edina Rosta, del University College London, va atorgar a la tesi la qualificació d'excel·lent cum laude i menció internacional.

També en el marc de Bioinformàtica, el dia 9 de febrer es va celebrar l’acte de defensa de la tesi doctoral d'Adrián García Recio, amb el títol “Bioinformatics tools for membrane proteins: from sequences to structure and function”, dirigida per la Dra. Mireia Olivella Garcia i el Dr. Arnau Cordomí Montoya. El tribunal, format pel Dr. Jordi Villà Freixa, de la UVic-UCC; el Dr. Gianluigi Caltabiano, de la Universitat Autònoma de Barcelona, i el Dr. Jaime Rubio Martínez, de la Universitat de Barcelona, va qualificar la tesi amb excel·lent.

En un altre àmbit, com és el del programa de doctorat en Cures Integrals i Serveis de la Salut, el dia 11 de febrer hi va haver l’acte de defensa de la tesi doctoral de Carles Munné Rodríguez, que duu per títol “Neurodinámica: movilizaciones del sistema nervioso estudio descriptivo observacional”, dirigida per la Dra. Esther Mur Gimeno i el Dr. Carles Pedret Carballido. El tribunal, format per la Dra. Anna Carrera Burgaya, de la Universitat de Girona; el Dr. Albert Espelt Hernández, de la UVic-UCC- FUB Manresa, i la Dra. Montserrat Pujol Marzo, de la Universitat Internacional de Catalunya, va atorgar a la tesi la qualificació d'excel·lent.

També en el marc de Cures Integrals i Serveis de la Salut, el dia 18 de febrer Laura Rota Musoll va defensar la tesi doctoral “La donació de ronyó de viu a Catalunya a través de les experiències de les persones donants, les persones receptores i els professionals de nefrologia”, dirigida per la Dra. Serena Brigidi i la Dra. Mireia Subirana. El tribunal, format per la Dra. M. Rosa Suñer Soler, de la Universitat de Girona; el Dr. Juan Manuel Leyva Moral, de la Universitat Autònoma de Barcelona, i la Dra. M. Carme Puigvert Vilalta, de l’Hospital Dr. Josep Trueta, va atorgar a la tesi la qualificació d’excel·lent cum laude.

Altrament, el dia 18 de febrer, i dins el marc del programa de doctorat en Innovació i Intervenció Educatives, es va celebrar l’acte de defensa de la tesi doctoral de Mercè Bosch Sanfélix, titulada “Elaboració, validació i vplicació d'un programa d'aprenentatge musical per a la millora de la inclusió i la cohesió de l'alumnat a l'aula”, dirigida per la Dra. Núria Medina Casanovas i la Dra. Gemma Riera Romero. El tribunal, format per la Dra. Maria Andreu Duran, de l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell; el Dr. Lluís Solé Salas, de la UVic-UCC, i el Dr. Alexis Kivi, de l'Anton Bruckner Privatuniversität (Àustria), va atorgar-li la qualificació d'excel·lent cum laude i menció internacional.

També dins el marc del programa de doctorat en Innovació i Intervenció Educatives, el dia 22 de febrer hi va haver l’acte de defensa de la tesi doctoral de David Martínez Maireles, amb el títol “La evaluación durante el proceso de innovación y mejora de las prácticas educativas / La Valutazione durante il Processo di Innovazione e Miglioramento delle Pratiche Educative”, dirigida per la Dra. Mila Naranjo Llanos, el Dr. Antoni Tort Bardolet i el Dr. Davide Capperucci. Es tracta d'una tesi en règim de cotutela amb la Università degli Studi di Firenze. El tribunal, amb la participació dels tres directors, i del Dr. Antoni Badia Garganté, de la Universitat Oberta de Catalunya; la Dra. Rosa M. Colomina Álvarez, de la Universitat de Barcelona; la Dra. Ira Vannini, de la University of Bologna; la Dra. Gabriela Agrusti, de la University of Rome, i el Dr. Cristiano Corsini, de la Rome Tre University, va atorgar a la tesi la qualificació d’excel·lent cum laude i menció internacional.

Darrerament, el dia 9 de febrer, i dins el marc del programa de doctorat en Traducció, Gènere i Estudis Culturals, es va celebrar l’acte de defensa de la tesi doctoral de Carla Boserman Romero, titulada “Dibujo en contexto: Otros laboratorios, pequeñas cocinas y un rebaño. Una aproximación al dibujo etnográfico desde el arte, lo político y lo colectivo”, dirigida per la Dra. Maria Fernanda Moscoso. El tribunal, format per la Dra. Selina Blasco Castiñeyra, de la Universidad Complutense Madrid; la Dra. Lúa Ruiz-Giménez Coderch, de la BAU, i el Dr. Isaac Marrero Guillamón, de la Universitat de Barcelona, va atorgar a la tesi la qualificació d'excel·lent cum laude.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns