Skip to main content

Recerca

Vistes de paisatge rural

Convocats els Premis a la Innovació Rural 2022

02.06.2022
Share
Recerca

Els reptes del món rural són múltiples, variats i continuats. Cada vegada són més accentuats i és més urgent afrontar-los per assegurar la supervivència de la pagesia. Una de les primeres iniciatives que va impulsar la Càtedra del Món Rural de la UVic-UCC és el canvi de discurs, sovint negatiu i pessimista, sobre la realitat rural. Malgrat els problemes de despoblació, abandonament, contaminació del sòl, falta d’aigua, envelliment de la població, falta de llocs de treball, fuita del talent, etc., als territoris rurals també s’estan obrint grans oportunitats.

En aquest context, el 2021 es van crear els Premis a la Innovació Rural, uns premis específics que pretenen afavorir iniciatives innovadores en el món rural per contribuir a canviar el relat i aconseguir construir-ne un de positiu. Gràcies al suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, en aquesta segona edició el premi se centrarà en dues iniciatives innovadores a la Catalunya central i el Lluçanès.

Dos premis de 5.000 euros cadascun

Aquest segon any es convoquen dos Premis a la Innovació Rural, dotats cadascun amb 5.000 €. Les iniciatives que es presentin han de ser incipients, és a dir, han d’haver passat fins a un màxim de 5 anys des de la seva creació i les categories a les quals es pot optar són: ajut a una iniciativa innovadora al món rural del Lluçanès i ajut a una iniciativa innovadora al món rural de la Catalunya central.

Atès que la Càtedra del Món Rural té una mirada holística, les iniciatives que es presentin als Premis poden emmarcar-se en qualsevol àmbit d’actuació: educació, cultura, economia, social, salut, habitatge, tecnologia, alimentació, etc.

El jurat valorarà positivament que, a més a més de ser iniciatives innovadores, contribueixin a fer xarxa amb altres organitzacions del territori, millorar la sostenibilitat del món rural, frenar la despoblació, impulsar idees innovadores i inspiradores, mostrar la coherència contrastada de l’entitat o equip impulsor evidenciada en la seva trajectòria o exercir l’impacte social del projecte presentat.

El període de presentació de les iniciatives que volen optar als Premis a la Innovació Rural 2022 es va obrir el 30 de maig i fins al 26 de juny estarà obert el termini de presentació. Del 27 de juny al 7 de juliol, es revisaran les iniciatives rebudes per part del jurat i a finals de juliol tindrà lloc el lliurament dels Premis a les persones guanyadores.

Podeu descarregar-vos les bases dels Premis a la Innovació Rural 2022.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns