Skip to main content

Recerca

Eduard Minobes
Anna Escribà
Eduard Minobes
Eduard Minobes

Eduard Minobes rep el Premi a Millor Investigador Jove en l’àmbit de la geriatria

22.06.2023
Share

El dia 9 de juny passat, el professor i vicedegà de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar, Eduard Minobes, va ser premiat com a Millor Investigador Jove en Ciències Bàsiques de la Salut del 2022-2023 per la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología (SEGG). 

El guardó es va lliurar durant l'acte de clausura del 63è Congrés de la SEGG, que va tenir lloc a Pamplona, i que portava per títol "Envejecimiento saludable: un reto compartido”. El jurat va avaluar aspectes com les publicacions científiques, capítols de llibres, projectes de recerca, comunicacions en congressos, pertinença a grups de treball de l’àmbit, tesis doctorals i altres beques i premis aconseguits d'investigadors llicenciats o graduats en ciències biomèdiques, bàsiques i aplicades de fins a 35 anys.

Eduard Minobes i Anna Escribà presenten  les seves contribucions científiques en el congrés

En aquest 63è Congrés, Eduard Minobes i la també professora del grau de Fisioteràpia de la FCSB Anna Escribà hi van participar aportant els seus coneixements i investigacions en l'àmbit de la salut de la gent gran.

Van presentar diverses contribucions científiques durant el congrés, les quals van tenir un impacte significatiu en l'àmbit acadèmic i professional. En primer lloc, van fer un taller titulat "Abordatge innovador per a la prevenció de caigudes: la realitat virtual immersiva com a eina d'intervenció". En aquest taller, van destacar la importància de la realitat virtual com a recurs innovador per prevenir les caigudes entre les persones grans mitjançant l'activitat física. La seva presentació es va centrar en l'eficàcia i l'adherència de la realitat virtual en els tractaments preventius de les caigudes.

D’altra banda, també van exposar una comunicació titulada "Sarcopènia i factors associats segons els criteris EWGSOP2 en persones majors institucionalitzades: un estudi transversal". L'objectiu d'aquesta comunicació va ser mostrar la prevalença de la sarcopènia i el grau de severitat segons els criteris del Grup Europeu de Sarcopènia (EWGSOP2) en persones grans institucionalitzades a la comarca d'Osona. També van analitzar els factors associats a la sarcopènia en aquesta població específica segons els criteris de l'EWGSOP2.

A més, els professors de la UVic van presentar dos pòsters científics. El primer pòster, titulat "Quin impacte va tenir el confinament per COVID-19 sobre les caigudes en persones majors institucionalitzades? Estudi longitudinal", que va tenir com a objectiu avaluar l'impacte del confinament a causa de la pandèmia de la covid-19 sobre la incidència de caigudes i els factors associats en persones grans institucionalitzades a la comarca d'Osona durant el primer any de la pandèmia en comparació amb l'any anterior.

El segon pòster científic presentat va portar per títol "Associació entre incontinència urinària i deteriorament cognitiu, medicació anticolinèrgica i risc de sarcopènia en residents geriàtrics: estudi transversal multicèntric". Aquest estudi tenia com a objectiu verificar la prevalença i els diferents tipus d'incontinència urinària, així com els factors associats, en persones grans de residències geriàtriques de la Catalunya central.

La participació d’Eduard Minobes i Anna Escribà en aquest congrés demostra l'excel·lència de la investigació duta a terme a la UVic en l'àmbit de la salut i el benestar de les persones grans, que contribueix a l'avanç del coneixement científic i a la millora de les pràctiques clíniques en aquest àmbit.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns