Skip to main content

Recerca

Intervenció del CT BETA al Congrés BIT 2024
Intervenció del CT BETA al Congrés BIT 2024
El CT BETA ha tingut una presència permanent al Congrés BIT 2024
El CT BETA ha tingut una presència permanent al Congrés BIT 2024

El CT BETA participa en una nova edició del Congrés BIT de Vic, dedicada a l’aigua i als sistemes agroforestals

21.03.2024
Share

Aquesta setmana s’ha fet a Vic una nova edició del Congrés BIT, un esdeveniment de referència a Catalunya en l’àmbit de la bioeconomia que, un any més, ha tingut el suport del Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC en la seva organització. En aquesta ocasió, els dos temes centrals a partir dels quals s’ha dissenyat el programa han sigut la millora de gestió de l’aigua i la contribució dels sistemes agroforestals a la resiliència del paisatge. Diversos representants del CT BETA han format part de les activitats i taules rodones que s’hi ha portat a terme, sobretot presentant experiències relacionades amb la millora de la gestió del cicle de l’aigua al sector agroalimentari. 

El CT BETA ha tingut una presència permanent a l’edifici del Sucre de Vic, on s’ha portat a terme el Congrés BIT, ocupant un estand en el qual es pot trobar informació general del centre, al costat de diversos plafons explicatius d’alguns projectes en els quals el centre treballa en l’àmbit de l’aigua i dels sistemes agroforestals. És el cas de projectes europeus, com el TRANSITION o el LIFE BIODAPH20, però també de petits projectes de grups operatius amb empreses emmarcats en el Pla de desenvolupament rural de Catalunya, com ara REAQUA, LEMNA i altres en els quals s’ha treballat juntament amb el sector carni per optimitzar la depuració d’aigües. 

Pel que fa al programa principal d’activitats del Congrés BIT, Lídia Paredes, investigadora del CT BETA, hi ha parlat dels usos potencials de l’aigua recuperada o regenerada i les limitacions que poden afectar aquesta possibilitat. Esther Vega, també investigadora del CT BETA, ha intervingut en una taula rodona sobre tecnologies relacionades amb el cicle de l’aigua des de la perspectiva del món local, dirigida específicament a tècnics locals i comarcals de promoció econòmica. Per la seva banda, el director del CT BETA, Sergio Ponsá, ha participat en una activitat organitzada pel Club Sostenibilitat del Consell Empresarial d’Osona. 

Un congrés de referència 

El BIT és un esdeveniment que té lloc cada any simultàniament a Vic i Lleida, impulsat per l’Ajuntament de Vic, la Fira de Lleida i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. 

Aquest congrés es va crear l’any 2022 amb l’objectiu de fomentar la transformació del sector primari, impulsant la incorporació d’estratègies empresarials i innovacions tecnològiques que permetin una producció d’aliments i bioproductes més eficient, saludable i respectuosa amb el medi ambient.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns