Institucional
Institucional
Lluís Bassat

El publicista Lluís Bassat serà doctor honoris causa per la UVic-UCC

27.05.2021
Share

La comissió executiva de la Fundació Universitària Balmes (FUB) ha aprovat aquest dijous nomenar el publicista Lluís Bassat Coen doctor honoris causa per la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). La proposta, feta des de la Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC), pretén reconèixer la trajectòria professional d’aquest referent del món de la publicitat, el màrqueting i la comunicació, tant des de la vessant creativa i estratègica com des de l’empresarial i la internacionalització. 

Malgrat que el nomenament s’ha fet avui, l’acte d’investidura de Bassat no tindrà lloc fins al proper mes de novembre, en un acte a l’Aula Magna de la UVic. El padrí del doctorand serà Josep Bugaya, degà de la FEC, i la laudatio anirà a càrrec de Santiago Jordan, coordinador del grau en Màrqueting i Comunicació empresarial.

Lluís Bassat (Barcelona, 1941) va fundar, el 1975, l'agència Bassat & Asociados (avui Ogilvy & Mather). Entre d’altres, ha ocupat els càrrecs de president del Grupo WPP Iberia i ha estat membre del consell d'administració d'Ogilvy Worldwide i de Telefónica Publicidad e Información, dels patronats de la Fundació Internacional Josep Carreras per a la lluita contra la leucèmia, de la Fundació Reial Automòbil Club de Catalunya o de l'European Council de la Universitat Ben-Gurion del Nègueb. També ha estat vicepresident de la Fundació Ernest Lluch i president del Consell Assessor de la Universitat Europea de Madrid, on ha estat professor. Bassat també és conegut pel seu amor a l’art i la seva afició al col·leccionisme. El resultat és una col·lecció privada de més de 2.500 obres originals, que des del 2010 ha començat a fer-se pública al Museu d’Art Contemporani de Mataró.

D’acord amb la proposta presentada des de la Facultat, Lluís Bassat reuneix un conjunt de requisits que el fan mereixedor del doctorat honoris causa, la màxima distinció que concedeix la UVic-UCC a una persona en reconeixement de la seva trajectòria acadèmica, científica, literària, cultural, social, política i econòmica i dels valors que comporta: a més de ser una autoritat en els àmbits professionals que li son propis i de ser considerat “un dels pares de la comunicació del segle XX i principis del XXI”, té “una gran capacitat emprenedora que es manifesta tant en l’àmbit publicitari com en el cultural, esportiu, social i intel·lectual” i “és una persona d’una gran sensibilitats social i un dels mecenes culturals i artístics més rellevants de Catalunya”.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns