Skip to main content

Recerca

Un moment de 'El Partit', aquest dimecres al teatre Kursaal de Manresa
Un moment de 'El Partit', aquest dimecres al teatre Kursaal de Manresa
Unes 200 persones van assistir a l'estrena del showgame 'El Partit"
Un moment de 'El Partit', aquest dimecres al teatre Kursaal de Manresa
Un moment de 'El Partit', aquest dimecres al teatre Kursaal de Manresa

El showgame 'El partit', primera activitat divulgativa de la Càtedra de Lideratge en Valors

21.09.2023
Share

L’experiència lúdica i inspiradora El partit va estrenar aquest dimecres les activitats divulgatives de la Càtedra de Lideratge en Valors de la UVic-UCC, amb seu al Campus UManresa. Prop de dues-centes persones van assistir a la presentació d’aquest show game al Teatre Kursaal. El partit combina el joc i la divulgació del lideratge en valors a partir del model conceptual propi de la Càtedra, inspirat en la trajectòria professional i esportiva dels seus directors: Pep Guardiola i Manel Estiarte. L’experiència ha estat dissenyada i creada per l’equip de la càtedra i per l’empresa especialitzada Cocolisto. L’objectiu de l’activitat és fer reflexionar les persones que hi participin sobre el lideratge, els valors que l’orienten, la responsabilitat i l’impacte que té en l’entorn. A partir d’ara, El partit s’oferirà a empreses i organitzacions que vulguin treballar el lideratge en valors internament. 

Una hora per jugar i reflexionar sobre lideratge i valors 

Les persones que van presenciar el primer El partit van reflexionar sobre el lideratge en valors a partir del joc i diferents dinàmiques grupals. Des de l’escenari, l’actriu Laia Mendoza i el conferenciant Enric Bastardas van dinamitzar l’activitat, convidant els assistents a prendre decisions individuals i col·lectives a través de jocs i a reflexionar posteriorment sobre els valors que acompanyen la presa de decisions. Amb una escenografia inspirada en el món futbolístic, l’objectiu final de l’activitat, que dura al voltant d’una hora, és que les persones assistents descobreixin el potencial de canvi que tothom té dins. Les reflexions que planteja la dinàmica són la capacitat que té cadascú d’influir en les altres persones, els valors i propòsit que orienten la presa de decisions, així com la responsabilitat que comporta, i l’impacte que la presa de decisions té en el nostre entorn, tant local com global. 

El joc posa sobre la taula tots els elements del marc conceptual de la Càtedra de Lideratge en Valors. Un model inspirat per la figura dels seus dos directors, Pep Guardiola i Manel Estiarte. Aquest marc imita l’organització d’un equip de futbol, un equip format, en aquest cas, per dotze valors relacionats amb el lideratge, situats en diferents posicions del camp de joc. Aquests valors són l’exemplaritat i l’honestedat; la disciplina i la humilitat; la responsabilitat i el compromís; la compassió i la generositat; l’assertivitat i la persuasió; la flexibilitat i l’audàcia; la confiança mútua i la col·laboració; el rigor i l’exigència; la curiositat i la innovació; l’excel·lència i la superació i la inspiració i la cooperació, i la gratitud i l’impacte positiu. 

La presentació d'El partit aquest dimecres va ser el tret de sortida d’aquesta activitat, que la càtedra i l’empresa Cocolisto han creat amb l’objectiu que sigui una eina útil per a empreses, institucions i organitzacions que vulguin reflexionar sobre lideratge amb valors dins dels seus equips d’una manera lúdica. En aquest sentit, la directora acadèmica de la càtedra, Carlota Riera, va explicar que El partit “ha de servir per ajudar-nos a sensibilitzar i fer difusió sobre la importància del lideratge en valors. Volem que qui hi participi se senti colpit a través del joc”.   

El partit farà una segona sessió el pròxim 4 d’octubre, a UManresa, en el marc de la 28a Trobada Internacional RECLA (Red de Educación Continua de Latinoamérica y Europa). En aquest cas, serà en format auditori, que adapta la proposta escènica a aquest context específic, amb menys requisits tècnics. El partit també té una versió reduïda per a grups de menys de cinquanta persones que interactuen amb els mateixos continguts, però en mode de taller. 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns