Skip to main content

Recerca

portada del llibre comunes reproductivos

El SoPCI publica un llibre sobre economia dels comuns i reproducció social

Share
Recerca

Sandra Ezquerra, Marina Di Masso Tarditti i Marta G. Rivera-Ferre, coordinadora i investigadores del grup de recerca en Societats, Polítiques i Comunitats Inclusives de la UVic-UCC han editat el llibre Comunes reproductivos. Cercamientos y descercamientos contemporáneos en los cuidados y la agroecología, publicat per Los Libros de la Catarata i que arribarà aquest mes de maig a les llibreries.  

El volum és fruit d'un treball col·lectiu construït amb les contribucions de diverses autores de l'Estat espanyol, Llatinoamèrica i els Estats Units a una reflexió coral sobre el cercament històric i actual dels comuns i la seva contestació a través de formes contemporànies de descercament i generació de comuns reproductius. En particular, el llibre és una contribució a les recents anàlisis dels comuns que discuteixen sobre la necessitat d'abordar-ne l'estudi des d'enfocaments, perspectives, teories i metodologies feministes que permetin visibilitzar-ne la dimensió reproductiva. Com a activitats fonamentals per a la reproducció social, el llibre se centra en l’anàlisi de la cura de les persones i la producció d’aliments. 

El llibre recull les aportacions que les autores van compartir durant el Seminari sobre Comuns Reproductius que es va celebrar a Barcelona el juny del 2021, organitzat pel grup de recerca en Societats, Polítiques i Comunitats Inclusives de la UVic-UCC. 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns