Docència
Docència
Imatge il·lustrativa de la notícia dels nous nivells de professorat

Els nous nivells de professorat i UDocentia, les polítiques estructurals sobre PDI que entren en vigor aquest curs

14.09.2021
Share

Amb l’arribada del nou curs han entrat en vigor dues noves polítiques estructurals que afecten al professorat de la UVic:  els nous nivells de professorat i el programa UDocentia. El vicerector de Professorat, Albert Juncà, les va presentar a principis d’aquest mes de setembre en un webinar adreçat a tot el personal docent i investigador de la Universitat.

Juncà va explicar els nous nivells de professorat, que passen de tres a cinc (catedràtic, titular, lector, ajudant doctor i professor doctor), els quals aniran relacionats a partir d’ara amb el nivell d’acreditació en recerca. Aquestes noves categories reconeixen també la dedicació en docència i en gestió. “L’objectiu de la mesura és que tothom se senti seva la recerca i que al mateix temps hi hagi un reconeixement per a la tasca docent i de gestió, que també són imprescindibles per al bon funcionament de la institució”, va afirmar Juncà.  A més de presentar els nous nivells, el vicerector va explicar la manera d’accedir a un nivell superior, els requisits necessaris per optar-hi i les places que es preveuen convocar de cara els propers cursos.

L’altra política presentada és UDocentia, un programa que ha de servir per acompanyar al PDI a millorar la tasca docent de manera que aquesta es pugui avaluar i reconèixer. L’eina, de la qual se n’ha fet una pàgina web que inclou el manual de funcionament i les convocatòries, també servirà perquè tot el professorat, el de nova incorporació i el que ja duu temps a la casa, pugui conèixer què es considera una bona docència a la UVic i pugui, al mateix temps,  identificar els aspectes que pot millorar. El programa parteix d’un autoinforme del professor i va incorporant diversos nivells d’avaluació des de diferents perspectives.

L’UDocentia formarà part dels mèrits per optar a les promocions de professorat. Aquest mes d’octubre s’obrirà la primera convocatòria per a aquesta acreditació.

Podeu trobar tots els detalls de les noves directrius en aquest webinar.

 

 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns