Recerca
Recerca
Projecte SONAR

Es posa en marxa el web del projecte SONAR del CEEAF

21.10.2021
Share

El projecte SONAR, que pretén ser una eina que permeti conèixer la tipologia i les causes de les lesions detectades en l’esport de formació, ja té en funcionament el seu propi web SONAR INJURIES. Totes les entitats esportives que vulguin participar en aquest projecte poden utilitzar aquesta nova eina digital per formar-ne part i introduir-hi dades sobre lesions que posteriorment s’utilitzaran per a confeccionar les conclusions finals de la recerca. El projecte SONAR està desenvolupat pel Centre d’Estudis en Esport i Activitat Física (CEEAF) de la UVic-UCC.

El passat mes de juny es va acabar la prova pilot del web, que va servir per poder localitzar els aspectes de millora i adaptació del seu funcionament. Fins ara s’han estat fent proves de perfeccionament per al seu ús òptim i ara ja està plenament operativa. El web permetrà ampliar la cerca d’entitats esportives que estiguin interessades en participar al projecte SONAR i contactar amb elles durant aquests mesos d’octubre i novembre per poder fer la formació necessària als coordinadors i tècnics esportius per a poder utilitzar el web. Així doncs, a partir del mes de gener del 2022 es podrien començar a registrar i a analitzar conjuntament les dades obtingudes per part de les entitats participants.

Un projecte altaveu

El SONAR és un projecte d’iniciativa privada però amb vocació de servei públic pensat per contribuir a fer les pràctiques esportives d’infants i joves de Catalunya més segures i saludables. Amb aquest projecte es proporcionarà, a tots els agents implicats en la formació esportiva, informació vital per poder establir estratègies de prevenció de lesions a mida, fent-les més eficients i exitoses.

El projecte té com a objectius proporcionar als agents de l’esport formació mitjançant una eina multimèdia que de forma senzilla permeti monitoritzar les lesions esportives i esdevenir un repositori català de dades sobre lesions esportives en edats pediàtriques, infantils i juvenils. El SONAR també vol fer funcions d’observatori de les lesions esportives que es produeixen en l’esport de formació, proporcionant informes mèdics que analitzin l’abast de la problemàtica i, al mateix temps, ser un recurs de divulgació de bones pràctiques per preservar la salut dels i de les joves esportistes de Catalunya.

Així, el projecte vol fer d’altaveu de bones iniciatives en l’àmbit de la prevenció de lesions en joves esportistes, divulgant nou coneixement científic, informacions rellevants i consells que puguin ajudar no només a entrenadors i entrenadores sinó també a esportistes, mares i pares.

Totes les entitats, federacions i persones interessades en participar al projecte SONAR poden inscriure’s al correu sonar.injuries@uvic.cat

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns