Skip to main content

Docència

Susana Fry - professionals a l'aula
Núria Iglesias - Professionals a l'aula
Victòria Oliveras - professionals a l'aula

Gairebé una trentena de professionals han visitat les aules de la FEC durant aquest curs

23.06.2022
Share
Docència

Al llarg d’aquest curs, gairebé una trentena de professionals de diferents àmbits han visitat les aules de Facultat d’Empresa i Comunicació per interactuar en el marc de diferents assignatures als estudiants de grau de centre. Ho han fet en el si del programa Professionals a l’Aula, un conjunt de visites de professionals en actiu pensades perquè traslladin les seves experiències a les activitats regulars de classe, per aportar un punt de vista sobre el terreny pel que fa als continguts de les assignatures d'especialització. 

Josep Burgaya, degà de la FEC, assenyala que la voluntat del programa és "anar més enllà de la fortalesa teòrica per proporcionar coneixement i habilitats pràctiques” motiu pel qual “la figura dels professionals a l'aula esdevé clau en tots els títols de la facultat, tant d'empresa com de comunicació". Burgaya afegeix que “també col·laboren en aquesta funció antics estudiants, ara titulats que tenen un recorregut professional exitós i alhora un sentit de comunitat i de pertinença a la nostra institució”. 

Tant en l’àmbit de la comunicació com en el de l’empresa

Pel que fa a Periodisme, han passat per les aules la periodista de Catalunya Ràdio Neus Bonet; la crítica de televisió Mònica Planas; l’anterior subdirector de RAC 1, Jofre Llombart; Victoria Oliveras, periodista de dades al Diario.es; l’alumni Gerard Castañé, especialitzat en Comunicació i Big Data; el periodista esportiu Andrés Corpas, i el caricaturista polític Anthony Garner. També han simulat rodes de premsa amb diversos polítics, com Albert Botran (CUP), David Cid (Comuns), Juan Milián (PPC), Jordi Turull (Junts), José Zaragoza (PSC), Marilén Barceló (Valents) i Raül Romeva (ERC).

Els estudiants d’Administració i Direcció Empreses també han entrat en contacte amb noms propis, com l’empresari Joan Carles Darriba, president del Consell de Xarxa de GLS Spain; l’expert en gestió de la Innovació Joan Albert García-Moga; Antoni Graupera, fundador de TAI Smart Factory; Álex Reina, de Deporvillage; l’especialista en comerç urbà Amadeu Barbany; Susana Fry, emprenedora i especialista en Màrqueting, i l’alumni Jordi Masmitjà, de SAP Business.

D’altra banda, la responsable de Comunicació dels Bombers de Catalunya, Núria Iglesias, i Laia Flórez, productora de ràdio i Community Manager de RAC-1, han participat en les classes de Publicitat i Relacions Públiques. Finalment, Xavier Sardà Pérez, director de Neuro in Business, ha visitat les aules de Màrqueting Empresarial i de Publicitat i Relacions Públiques, mentre que el locutor i doblador Xavier Serrano, i Balter Gallart, director i productor de Cinema, han pres part en les de Comunicació Audiovisual. 

Un mirall professional 

El programa Professionals a l’Aula consisteix en una metodologia docent basada en la simulació i l’estudi de cas, que es du a terme a partir de la presència de professionals a les aules, que esdevenen mirall professional per als estudiants. Els diferents professionals participen en el desenvolupament docent de les assignatures, aportant experiència sobre el terreny i novetats metodològiques a l’aula. 

Josep Burgaya fa una valoració molt positiva del programa, i explica que "l'aportació que fan els directius d'empresa,  emprenedors i innovadors, periodistes, directors de cinema o responsables de màrqueting resulta crucial en la formació dels estudiants". El programa permet el desplegament de competències genèriques, entre les quals, la capacitat d’anàlisi de l’actualitat del moment, la necessitat de reflexió crítica sobre els problemes del dia a dia, la presa de decisions en entorns complexos i diversos, la creativitat, la capacitat de lideratge, el treball en equip, així com l’expressió oral, escrita i la posada en escena en situacions reals.
 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns