Skip to main content

Comunitat Universitària

La futbolina, un dels projectes solidaris del 8M

Ja es pot votar el projecte solidari del 8M

Share
Comunitat Universitària

El període de votació del nou projecte del 8M ha començat aquesta setmana. Es tracta d’una iniciativa solidària que la UVic organitza des de fa quatre anys i que es duu a terme gràcies als diners que els treballadors i les treballadores deixen de cobrar en adherir-se a les vagues del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora. L’any passat es van recaptar 1.062 € per la vaga de dues hores convocada per CCOO i UGT, i per la vaga de 24 hores convocada per la Confederació General de Treballadors.  

L’objectiu d’aquesta iniciativa és afavorir la igualtat de gènere mitjançant la convocatòria de projectes que el personal treballador de la UVic proposa, que poden estar enfocats a diversos àmbits: recerca, docència, innovació, divulgació, cooperació, comunicació, emprenedoria o infraestructura, entre altres. 

Enguany el PAS i el PDI de la universitat podran escollir entre tres projectes per decidir el guanyador. El primer, “Espais de benestar: canviadors de nadons als lavabos del campus Vic”, suggereix incorporar canviadors de nadons en alguns lavabos dels diferents edificis que formen el campus Vic. Aquest seria un primer pas de la reforma d’aquests espais; en un futur s'hi plantegen altres adaptacions per facilitar l’ús de la copa menstrual o la creació d’espais de lactància.  

El segon projecte consisteix en la creació de "Punts liles" al campus Vic, amb tres objectius bàsics: millorar la comunicació entre la comunitat universitària i la Unitat d’Igualtat pel que fa a la prevenció i l'abordatge de casos d’assetjament i de violències sexuals; donar resposta a la demanda per part de l’alumnat de la creació d’aquests punts d’accés ràpid i, finalment, donar compliment a l’acció 7.1.6 del II Pla d’Igualtat de la UVic-UCC, que fa referència a la creació d’aquests punts liles. Aquest projecte també proposa la creació d’una imatge gràfica que es trobi a diferents espais del campus Vic, que identifiqui les vies de contacte, amb un QR per accedir a l’URespon de la Unitat d’igualtat.  

El tercer projecte es titula “Girls on Ice” i té la finalitat d’incrementar la participació i presència de dones al món de l’alpinisme femení, apropant la investigació universitària als camps de la ciència i la recreació a l’aire lliure. Aquest projecte també busca crear un grup de dones defensores de la ciència de la Terra i de l’administració de la natura, i alhora donar suport a la xarxa actual de dones científiques i guies de muntanya per mitjà del desenvolupament d’oportunitats i la col·laboració.  

Accedint al formulari de votació es pot consultar més informació sobre els projectes. Per accedir-hi es pot utilitzar l'enllaç del correu electrònic que es va enviar al personal treballador aquesta setmana. Es poden realitzar les votacions fins al 21 de febrer.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns