Skip to main content

Recerca

L'article premiat conclou que les asimetries bilaterals prevalen en els esports
L'article premiat conclou que les asimetries bilaterals prevalen en els esports

Javier Peña, coguanyador del Premi al Millor Article 2024 de la revista 'Symmetry'

21.03.2024
Share

L’investigador i director del Centre d’Estudis en Esports i Activitat Física (CEEAF) de la UVic-UCC, Javier Peña, ha guanyat el Premi al Millor Article 2024 de la revista Symmetry, juntament amb José Afonso, Mário Sá. Adam Virgile, Antonio García-de-Alcaraz i Chris Bishop. El guardó, que valorava tots els articles publicats en aquesta revista del grup MDPI l’any 2022, s’ha rebut per l’article "Why Sports Should Embrace Bilateral Asymmetry: A Narrative Review". 

L’article fa una revisió crítica de l’evidència de l’aparició i els efectes de l’asimetria, partint de les afirmacions (moltes sense fonament) que les asimetries bilaterals poden afectar el rendiment esportiu o augmentar el risc de lesions. El text conclou que les asimetries bilaterals prevalen en els esports, que no semblen afectar el rendiment esportiu i que no hi ha evidència que suggereixi que augmenten el risc de lesions.

El jurat del certamen va tenir en compte aspectes com l’originalitat, la importància, les cites i les descàrregues, i en aquesta edició va seleccionar quatre guanyadors. El premi consisteix en una dotació econòmica de 400 francs suïssos i l’oportunitat de publicar un article de forma gratuïta a Symmetry el 2024 després de la revisió per parells.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns