Comunitat Universitària
Comunitat Universitària
Proves Sida i Sífilis a la UVic

Jornada  amb proves ràpides del VIH i de la Sífilis amb l’equip de l'Àrea de Salut d'Actuavallès 

14.10.2021
Share

El dia 20 d’octubre tindrà lloc una jornada de conscienciació i prevenció en què es faran proves ràpides i gratuïtes del VIH i la Sífilis. La jornada, que tindrà lloc de les 10.00h a les 18.00h davant l’edifici A de Miramarges, està organitzada per l’associació ActuaVallès.

El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya defineix la sida (Síndrome d'Immunodeficiència Adquirida) com una malaltia que destrueix el sistema immunitari causat pel VIH (Virus de la Immunodeficiència Humana). Tenir el VIH no és el mateix que tenir la sida, ja que hi ha persones que poden tenir el virus i estar molts anys sense tenir símptomes i gaudir d'un bon estat de salut. Les persones que són seropositives, tot i no tenir la malaltia poden transmetre el virus a altres persones. 

Les proves, que s’ofereixen a tota la comunitat universitària són confidencials i es realitzen per digitopunció, de manera que s'obtenen els resultats passats 20 minuts, la qual cosa permet, en cas de donar positiu, poder-se beneficiar d’un seguiment mèdic i prendre mesures per evitar la reinfecció i la transmissió. Per tal de fer les proves, no dejunar. Es pot demanar cita enviant un WhatsApp als telèfons de l'organització (690 85 26 72 o 619 77 86 56). També es pot consultar informació a través de l'Instagram @provavih.  

Aquesta jornada està organitzada per l’Uhub Servei d’Atenció a la Comunitat Universitària i l’Àrea d’Infraestructures i Serveis Generals, en el marc d'una Universitat sostenible i saludable (UViclife). 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns