Skip to main content

Docència

13a jornada d'Infermeria d'Osona
13a Diada d'Infermeria d'Osona
13a jornada d'Infermeria d'Osona
13a Diada d'Infermeria d'Osona
13a jornada d'Infermeria d'Osona
13a Diada d'Infermeria d'Osona
13a jornada d'Infermeria d'Osona
13a Diada d'Infermeria d'Osona

La 13a Diada de la Infermeria d'Osona dona el tret de sortida a la celebració dels 50 anys dels estudis d'Infermeria a Osona

09.05.2024
Share

La Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar (FCSB) i la delegació del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) a Osona van celebrar aquest dimecres, 8 de maig, la 13a Diada de la Infermeria d'Osona, que ha donat també el tret de sortida als actes dels 50 anys dels estudis d'Infermeria a la comarca. Amb el títol "Visibilitzem les infermeres" la diada va reunir més de 120 persones per compartir coneixements de la professió, a l'Aula Magna de la UVic.

La ponència principal, a càrrec d’Olga Navarro Martínez, coautora del llibre Enfermeras invisibles, va explicar el procés d'elaboració del llibre, un projecte que pretén donar visibilitat a aquelles infermeres que, per la seva professió i condició de dona, han estat apartades dels llibres d'història o no han rebut el reconeixement que mereixeria la seva aportació a la ciència, a la societat i a la infermeria com a disciplina.

Seguidament, va tenir lloc la primera taula rodona, en què l’infermer de la residència Sant Gabriel de Centelles i moderador de la taula, Xavier López Lorenzo, va presentar la infermera del cos de Bombers Erola Bisquert, la infermera emprenedora Laura Curós, la infermera d'hemodiàlisi en creuers Anna Junqué i la infermera gestora d'imatge corporal Iris Alarcon. Totes elles van exposar les seves experiències dins de la professió, mostrant un ventall de sortides professionals per a totes les futures infermeres i infermers que van assistir a l'acte.

El programa d'activitats va continuar amb el projecte “Construint consciència: percepció del risc de desenvolupar càncer de mama entre estudiants universitaris de la comarca d’Osona”, de Sergi Cazorla i Melinda Gonzàlez, que va ser guanyador al premi Osona Contra el Càncer, lliurat per la presidenta d'Osona Contra el Càncer, Cristina Herrera. I es va continuar amb les converses de recerca entre estudiants, amb la participació de l’autora de la tesi "Plataforma e-Care i hàbits de salut circadiària en l'atenció d'infermeria a les cuidadores”, Rosa Noell; l'estudiant i becària del grup de recerca M3O i membre del Grup d'Iniciació Científica de la FCSB, Júlia Casacuberta, i els estudiants Roger Ortiz, Marc Sánchez i Marta Caula, que van presentar breument els seus treballs de final de grau en Infermeria. La conversa va ser moderada per Emília Chirveches, professora de Metodologia de la Investigació a la FCSB.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns