Skip to main content

Recerca

Assistents presencials a la conferència de cloenda de la 5a Doctoral Training Week
Assistents presencials al Paranimf a la conferència de cloenda de la 5a Doctoral Training Week
Ariel Guersenzvaig, especialista en ètica del disseny i la tecnologia, professor a Elisava i membre del comitè d'ètica de la recerca de la UVic-UCC, en la conferència de cloenda de la DTW
Ariel Guersenzvaig, especialista en ètica del disseny i la tecnologia, professor a Elisava i membre del Comitè d'Ètica de la Recerca de la UVic-UCC, en la conferència de cloenda de la DTW
Conferència de la Dra. Núria Terribas a la DTW
Conferència de la Dra. Núria Terribas a la DTW

La 5a Doctoral Training Week ha ofert fins a nou propostes formatives

21.03.2024
Share

La cinquena edició de la Doctoral Training Week (DTW), que es va fer la setmana de l’11 al 15 de març, organitzada per l’Escola de Doctorat de la UVic-UCC, va oferir un total de nou propostes formatives. A aquestes activitats, van assistir-hi un centenar llarg de persones de diverses nacionalitats, algunes de les quals s’havien desplaçat expressament des de Xile, Equador i Madrid, entre altres procedències. En aquesta edició de la DTW es va voler fer èmfasi en l’objectiu de facilitar espais d’intercanvi entre les persones doctorandes de la UVic-UCC, a més de vetllar per una oferta formativa transversal i de qualitat que complementés les activitats científiques més específiques de què cada doctorand ja disposa dins el seu programa de doctorat. La DTW estava adreçada als doctorands matriculats als deu programes de doctorat de la UVic-UCC, als seus directors de tesi i alguna de les activitats també a altres perfils involucrats en recerca.

En paraules de la Dra. Marta Otero, directora de l’Escola de Doctorat, la DTW d’enguany ha estat un any més un gran èxit per la qualitat de les activitats formatives i per la implicació dels assistents. Otero destaca la tasca de l’equip de l’Oficina Tècnica de l’Escola de Doctorat com a organitzadora de totes les activitats, així com la bona valoració, per part dels assistents, del fet que les sessions s’hagin fet presencialment, “ja que els fa sentir part de la comunitat de doctorands de la UVic-UCC”.

Com a novetat d’aquesta edició, va tenir lloc una ruta pel nucli antic de Vic (amb visita a la Sala de Plens, la Sala Sert i la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic), sota el guiatge de l’Associació de Guies d’Osona. Aquesta activitat va ser molt ben valorada per les persones que hi van participar, ja que permet als doctorands internacionals conèixer més bé la ciutat de Vic i el seu entorn.

Xerrades i tallers d’interès

En el marc de la DTW es van fer diverses xerrades i tallers presencials a la Sala Gòtica de Casa de Convalescència, amb l’única excepció de la conferència de cloenda, a càrrec del Dr. Ariel Guersenzvaig, professor d’Elisava, que va tenir lloc en modalitat híbrida (al Paranimf i en línia). Les activitats que es van portar a terme durant la setmana van ser ben variades. La Dra. Núria Terribas, presidenta del Comitè d’Ètica de la Recerca de la UVic-UCC, va parlar de “Requisits ètics per a la teva tesi doctoral i l’activitat professional”. El Dr. Jordi Villà, coordinador del programa de doctorat en Bioinformàtica, va moderar la taula rodona “Experiències internacionals a l’etapa doctoral”. Aquest debat va comptar amb la participació de tres doctorands i un doctor que han fet una estada de recerca durant el seu doctorat: Mathilde Cornuel, Encarna Sánchez i Nahuel Faedo, i el Dr. Pau Farrés.

“Eines per incorporar la perspectiva de gènere a la teva tesi doctoral” va ser el títol del taller impartit per la Dra. Gloria García-Romeral, investigadora del GETLIHC i membre del Centre d'Estudis Interdisciplinaris de Gènere (UVic-UCC), mentre que Victor Krafft i Sandra Patón, dissenyadors gràfics a Eumo DC, van dirigir el taller “Disseny gràfic per a presentacions i comunicacions científiques”. També es van dur a terme els tallers “Pitching - public speaking”, amb Jelle De Wit, formador, creador i membre d’Arthaus Berlin, entre altres projectes; “Gestió de l’estrès durant el doctorat”, a càrrec d’Anna Serra-Dolcet, psicopedagoga i terapeuta; “¿Qué impacto?”, taller impartit per la Dra. Toñi Caro, fundadora de la consultoria Eoh-for-Good, consultoria estratègica per promoure una transformació líder per al bé comú, i “Cómo pasar del doctorado a la empresa”, a càrrec de Rodrigo Hernando, de l’empresa LibertadConCiencia.

La conferència de cloenda de la DTW va dur per títol “Ética, posibilidades y hype en la inteligencia artificial: un compromiso científico” i va ser impartida pel Dr. Ariel Guersenzvaig, especialista en ètica del disseny i la tecnologia, professor a Elisava i membre del Comitè d'Ètica de la Recerca de la UVic-UCC. Aquesta xerrada estava adreçada a tota la comunitat universitària.

A banda de la DTW, aquest curs 2023-2024 des de l’Escola de Doctorat s’han organitzat més de seixanta propostes formatives, entre les de caràcter transversal i les específiques per a cada programa de doctorat. L’oferta formativa de l’Escola de Doctorat es complementa amb la d’altres serveis que també s’adrecen a doctorands i directors de tesi, com són les Càpsules de Recerca de la Biblioteca, el Cicle d’Activitats d’Orientació professional del Servei de Carreres Professionals i altres iniciatives promogudes per altres unitats de la UVic-UCC durant la resta de l’any. L’oferta formativa es pot consultar a l'enllaç següent.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns