Skip to main content

Recerca

Reunió de representants dels centres federats de la UVic-UCC a la Facultat de Medicina
Reunió de representants dels centres federats de la UVic-UCC a la Facultat de Medicina

La federació de la UVic-UCC participa en el programa Regions del Coneixement de la Generalitat de Catalunya

09.05.2024
Share

Els quatre centres federats que formen part de la UVic-UCC —la Fundació Universitària Balmes, la Fundació Universitària Bages, la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS) i la Fundació Privada Elisava—, liderats pel Vicerectorat de Recerca i Transferència de Coneixement d’aquesta universitat, van finalitzar fa uns dies, a la Facultat de Medicina (seu de la FESS), una ronda de trobades per treballar conjuntament el programa Regions del Coneixement de la Generalitat de Catalunya. 

En aquest programa, en què la UVic-UCC exercirà de coordinadora de la Catalunya Central, la Universitat esdevindrà un actor clau per contribuir al desenvolupament i la innovació de Catalunya. La seva col·laboració amb altres institucions i la seva orientació cap a l’especialització intel·ligent són elements essencials per a la transformació dels territoris catalans. 

S’espera que d'aquí als pròxims mesos el Govern anunciï les primeres crides d’interès per a projectes relacionats amb aquest programa, el qual permetrà donar valor a la tasca que duen a terme els grups i les persones que fan recerca a tots els centres la federació, en una iniciativa que permet d’apropar-les i crear sinergies entre totes elles en clau territorial. 

Fomentar la innovació i el desenvolupament al territori 

El programa Regions del Coneixement és una iniciativa del Govern de la Generalitat de Catalunya, que té com a objectiu fomentar la innovació i el desenvolupament a tot el territori català. Aprovat per la Generalitat, aquest programa vol transformar els territoris mitjançant la col·laboració entre universitats, centres de recerca i tecnològics, així com agents institucionals, empresarials i socials. L’objectiu principal del programa és que el coneixement esdevingui el motor principal per a la transformació dels territoris i el seu reequilibri.  

En aquest programa, universitats, centres de recerca i centres tecnològics tindran un paper facilitador i protagonista. Per aconseguir-ho, es desenvoluparà una xarxa de laboratoris d’innovació social transformativa (LIST) que treballaran en reptes identificats pels diferents agents del territori. Aquests laboratoris promouran solucions col·laboratives i també la transferència de coneixement.

El programa s’alinea amb l’estratègia d’especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT 2030) i les polítiques regionals europees, i busca identificar les especialitzacions de coneixement que millor encaixin amb el potencial d’innovació de cada regió.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns