Skip to main content

Internacional

Kick of meeting- Tools

La FETCH participa en un projecte Erasmus+ sobre inclusió en l’àmbit de l’ensenyament lingüístic

17.11.2020
Share
Internacional

Ja fa més d’un any que la Unitat Internacional de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVic participa en el projecte Erasmus+ Key Action 203: “Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices”. Dins aquest àmbit, i amb coordinació del professor Àngel Raluy i la responsable de la unitat, Sílvia Codinachs, es desenvolupa el projecte internacional Technologically enhanced online opportunities for language learning in inclusive education (TOOLS). El lideratge d’aquest projecte recau en la Universitat d’Opole, a Polònia, que compta, a més de la UVic-UCC, amb universitats d’Alemanya, Xipre i Israel com a sòcies.

Es tracta d’un projecte europeu sota el paraigua de l’acció estratègica 2 que té com a principal objectiu formar professorat en la inclusió dintre de l’aula de llengua estrangera. Aquest objectiu s’assolirà mitjançant uns materials de formació online sobre inclusió cultural, social i digital adreçats als alumnes universitaris dels graus de Mestre. Tanmateix, el projecte inclourà en la seva plataforma virtual materials i recursos per conscienciar sobre la importància de la diversitat i el seu tractament a l’aula de llengua estrangera.  

Pel que fa als resultats, s’elaborarà una plataforma interactiva per afavorir la inclusió social, digital i cultural, també es confeccionaran materials i recursos sobre inclusió dintre de l’àmbit lingüístic i es publicaran articles d’investigació al voltant dels resultats d’aquesta iniciativa europea.

Sobre la rellevància de la iniciativa, Àngel Raluy i la Sílvia Codinachs opinen que “aquest  projecte ens permetrà ampliar la formació del professorat i la dels mateixos estudiants dels graus de Mestre”. En aquest sentit, afirmen que “tot i que està pensat per a l’aula de llengua estrangera, també aportarà formació de com tenir present, en tot moment, la diversitat cultural, social i digital en l’educació i formació a les aules”.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns