Skip to main content

Recerca

Les lesions en l'entrenament serà el tema de la jornada del projecte SONAR
Les lesions en l'entrenament serà el tema de la jornada del projecte SONAR

La prevenció de les lesions esportives, tema central d’una jornada en el marc del projecte SONAR del CEEAF

09.05.2024
Share

En el marc del projecte europeu SONAR, focalitzat en la prevenció de lesions en infants i joves i en dones esportistes, el Centre d’Estudis en Esports i Activitat Física (CEEAF) de la UVic-UCC, coordinador del projecte, ha organitzat una jornada temàtica que tindrà lloc el pròxim dimarts 14 de maig, a l’Aula Magna de la UVic-UCC, de les 10 a les 17.45 h. Podeu consultar-ne el programa complet en aquest enllaç.

L’acte, que es farà coincidint amb la recta final d’un projecte que s’ha desenvolupat durant gairebé tres anys, s’iniciarà a partir de les 10 h, amb una obertura a càrrec d’Albert Juncà, vicerector de Professorat de la UVic-UCC, i tot seguit hi haurà diferents ponències impartides per diversos experts en l’àmbit de l’entrenament i les lesions esportives. La primera conferència (10.20 h) serà impartida per Javier Peña, director del CEEAF, i portarà per títol “Admetre-ho o no admetre-ho: el problema de les lesions esportives en joves i la raó d’esser del projecte SONAR”. Tot seguit (11.35 h), la Dra. Joske Nauta i la Dra. Femke van Nassau se centraran en la “Implementació de la prevenció de lesions: de l’evidència a l’impacte”. A continuació (12.20 h), Mónica Morral parlarà de ‘’Lesions en jugadores joves de futbol. De la teoria a la pràctica”. 

Després d’una pausa per dinar, a les 15 h es reprendrà el programa amb la intervenció del Dr. Antoni Caparrós “Entrenament neuromuscular. Una estratègia guanyadora per al desenvolupament de joves atletes”. Tot seguit, serà el torn de la Dra. Christine Holm, amb la ponència “Prevenció de lesions en joves esportistes”. La jornada es clourà amb una taula rodona (16.50 h) integrada per l'esportista Aida Torres i la seva mare, Judith Illamola; Carles Duran, exentrenador del Joventut de Badalona (ACB) i Sergi Guerrero, entrenador d’esportistes joves. Durà per títol “Què es pot fer per donar suport als esportistes i a la seva xarxa perquè continuïn jugant?” i estarà moderada per Àlex López, periodista i cap de premsa de Sant Cugat Creix. L’acte finalitzarà amb unes paraules de clausura a càrrec de Javier Peña.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns