Skip to main content

Docència

Premi Emprenedoria
Guardonats en el Premi Emprenedoria Rural. Foto: premiemprenedoriarural.com

La Unitat d'Emprenedoria de la UVic-UCC, al jurat del Premi Emprenedoria BBVA/Quintanes

26.10.2023
Share

La coordinadora de la Unitat d’Emprenedoria de la UVic-UCC, Elisenda Tarrats, va presidir, en nom de la UVic-UCC, el jurat del Premi d’Emprenedoria 2023 que organitza l’Escola de Formació Professional Quintanes, juntament amb la Fundació Antiga Caixa Manlleu, el BBVA i Casa Tarradellas. L’acte de lliurament del premi va tenir lloc el dijous 19 d'octubre a l'Auditori Marià Vila d’Abadal de l’edifici el Sucre de Vic. 

Aquest guardó, valorat en 15.000 euros, va dirigit a autònoms i empreses amb seu a Catalunya amb una facturació màxima de 2 milions d’euros i que portin a terme iniciatives de caràcter emprenedor en els sectors agroramader, forestal i de jardineria. El Premi Emprenedoria Rural es convoca cada dos anys, des del 2016. 

En aquesta 4a edició, el primer premi va ser per a l’explotació solsonenca DPagès, una empresa creada per Marta Borràs i Martín Ezpeleta, per a la producció de carn de porc ecològica amb una mirada més sostenible i social. Tarrats, en destacava “el caràcter emprenedor de dos enginyers agrònoms, amb molta il·lusió i pocs recursos”, iniciat fa 10 anys. 

Enguany, d’entre els 10 finalistes, seleccionats a partir de 46 propostes, n’han sortit també tres accèssits, seguint els criteris de sostenibilitat, impacte social i empresa jove, valorats en 2.000 euros cadascun. El primer accèssit, vinculat a la sostenibilitat, ha estat per l'explotació osonenca Les Gambires, que des de fa uns anys està transitant cap a l'agricultura regenerativa amb un ramat de 60 vaques i mitjançant el pasturatge rotacional de Voisson. L'accèssit d'impacte social ha estat per a Sambucus, de Manlleu, una cooperativa que desenvolupa la seva activitat als àmbits de la restauració i l'agricultura creant espais de millora professional per a persones en risc d'exclusió social. L'últim dels accèssits va premiar Llivins, un celler vitícola situat a Llívia, dedicat al conreu, l'elaboració i l'embotellament dels vins. 

El premi Emprenedoria BBVA/Quintanes vol posar en valor la innovació d'aquests negocis i activitats agràries, i reconèixer la feina de les persones emprenedores que, mitjançant iniciatives ètiques, contribueixen al creixement econòmic del país. 

 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns