Skip to main content

Comunitat Universitària

persones corrents

La UVic acollirà per primera vegada el Campionat d’Espanya Universitari d’Orientació

09.05.2024
Share

La UVic-UCC acollirà, per primera vegada, el Campionat d’Espanya Universitari d’Orientació. Es tracta d’un esdeveniment esportiu, organitzat pel Servei d’Esports de la UVic, que reunirà els millors orientadors i orientadores de les universitats espanyoles. Serà també el primer cop que la Universitat organitza un campionat universitari estatal. Tindrà lloc del 17 al 19 de maig i s’espera que hi hagi representació de més de 70 universitats públiques i privades, i que hi participin més d’un centenar de competidors d’arreu de l’Estat. 

El campionat consistirà en quatre proves: esprint, mitjana distància, llarga distància i trail-O, que es faran entre les poblacions de Vic i de Gurb. La presentació de l’acte tindrà lloc a la Sala Mercè Torrents de la UVic-UCC (13.30 h) i hi intervindrà el vicerector de Professorat de la UVic-UCC, Albert Juncà, i Ulpi Román, delegat del Comité Español del Deporte Universitario (CEDU). La primera prova serà la de la modalitat esprint, que començarà el divendres a la tarda (18 h) a la plaça Major de Vic. El dissabte es desenvoluparan la modalitat de distància llarga, que s’iniciarà a l’església de Sant Andreu de Gurb (9 h), i la de  la modalitat Trail-O, que tindrà el tret de sortida a Miramarges, a la Universitat. Finalment, el diumenge a les 09 h començarà l’última de les modalitats, la de distància mitjana, també a l’església de Sant Andreu de Gurb (9 h). Un cop finalitzada la prova, es farà l’acte d’entrega de les medalles. 

Aquest campionat està patrocinat pel Consejo Superior de Deportes (CSD) i té la col·laboració del Comité Español del Deporte Universitario (CEDU), la Federación Española de Orientación (FEDO), la Federació Curses d’Orientació de Catalunya (FCOC), l'Ajuntament de Vic, l'Ajuntament de Gurb i la Secretaria General de l'Esport. 
 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns